Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1506
1506

Мабуть, ніколи не знав материнського тепла: щемлива історія про 2,5 річного хлопчика з Нікополя

Мабуть, ніколи не знав материнського тепла: щемлива історія про 2,5 річного хлопчика з Нікополя

Щемливу і сумну історію про 2,5-річного хлопчика з Нікополя розповіла лікарка Валентина Марченко, передає Nikopolnews. З цією дитиною доля двічі звела медиків «екстренки». І кожного разу – за неординарних обставин.

Валентина Марченко каже, що бригадам екстреної медичної допомоги часто доводиться зустрічатися із різними неординарними випадками.

От і два з половиною роки назад, в серпні 2021 року, одна немолода жінка викликала ЕМД для себе, а після прибуття бригади на виклик сказала, що вона почувається добре, але дуже переживає за внука, чи внучку, якого народила її асоціальна донька.  Жінка дуже просила «швидку допомогу» з’ясувати, чи це так, чи ні, і який стан у новонародженої дитини. Назвала адресу доньки.

Фельдшер повідомила про це в диспетчерську. Було створено заявку і на вказану адресу виїхала фельдшер з МНС Нікопольської СЕМД Колесник Валентина Василівна.

Мабуть, ніколи не знав материнського тепла: щемлива історія про 2,5 річного хлопчика з Нікополя

На стук у двері вийшов нетверезий чоловік. На запитання фельдшера, чи не народилася у них в домі дитина, відповів, що йому про це нічого не відомо, але він спробує дізнатися щось із цього приводу. Через декілька хвилин вийшов і сказав, що дійсно, його співмешканка народила дитину, але пускати фельдшера не захотів. Фельдшер в присутності чоловіка почала набирати «102» і тоді чоловік «зі скрипом» дозволив їй зайти в помешкання.

В домі була уже далеко не юна жінка, за 40. Вона показала фельдшеру новонародженого хлопчика. Сказала, що дитина народилася три дні тому, але, оскільки, у неї проблеми з паспортом, то вона ні до кого не зверталася, проте погодилася поїхати в пологовий будинок.

Пройшло 2,5 роки. Історія про хлопчика з Нікополя мала продовження

Декілька днів тому бригада ЕМД Нікопольської СЕМД в складі лікаря Крепської Оксани Володимирівни та фельдшера Фолькіної Віти Миколаївни виїхала на виклик до дитини 2,5 років по заявці поліції.

Мабуть, ніколи не знав материнського тепла: щемлива історія про 2,5 річного хлопчика з Нікополя

Дитина знаходилася вдома під наглядом нетверезого чоловіка. в асоціальних умовах. Чоловік сказав, що він не є батьком дитини,  а хлопчик – син його співмешканки. Матері вдома не було, де вона, ніхто не зміг сказати. Дитина була не доглянута, в брудному одязі, проте виснаженою не виглядала.

Було вирішено зробити соціальну госпіталізацію хлопчика в дитячу лікарню.

Лікар та фельдшер зі сльозами на очах розповідали, як вони тримали на руках хлопчика під час транспортування і як потім не могли розімкнути обійм покинутої дитини, яка, видно, ніколи не відчувала материнської ласки та тепла. Бажаємо дитині знайти свою щасливу долю та велика подяка медичним працівникам екстреної медичної допомоги, які готові ділитися теплотою своїх сердець з пацієнтами, – написала Валентина Марченко

Фото дитини ілюстративне, з відкритих джерел.

Ще новини Нікополя: Серед руїн знаходилось тіло чоловіка: як у Нікополі під обстрілами медики рятували людей

Читайте також: На Київщині у школі дитину зіштовхнули з висоти: подробиці інциденту

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×