Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3681
3681

Хотів повіситися, але впав на підлогу, і тоді вона його зарізала – у Нікополі судили жінку

Хотів повіситися, але впав на підлогу, і тоді вона його зарізала – у Нікополі судили жінку

У Нікополі судили жінку, що вбила чоловіка, з яким мала стосунки і від якого хотіла піти. Її вину доведено і винесено вирок. Суд відбувся у лютому 2024 року. Про це Nikopolnews дізнався з Єдиного реєстру судових рішень.

Як стало відомо з матеріалів справи, на лаві підсудних опинилася уродженка села Східне Нікопольського району, громадянка України. Про неї відомо, що вона має середньо-спеціальну освіту, не заміжня, офіційно не працевлаштована, нікого не має на утриманні, раніше судомою не була.

Слідством встановлено, що увечері 8 жовтня 2022 року жінка сварилася зі своїм співмешканцем. Вона заявила, що йде від нього, а він сказав, що у такому разі покінчить життя самогубством.

Намагаючись реалізувати свій намір, чоловік зробив петлю з дроту, закріпив її за люстру в спальній кімнаті своєї квартири. Однак не втримався та впав на підлогу.

Після цього, лежачи на підлозі, продовжував виражатися на адресу співмешканки нецензурною лайкою. Саме тоді у жінки і виник умисел розправитися з чоловіком.

Вона пішла на кухню, взяла ніж і повернулася до спальні.  Завдала чоловіку одного удару в шию, ушкодивши яремну вену, що спричинило сильну кровотечу. Чоловік помер на місці. Смерть настала швидко.

Після цього жінка зібрала свої речі і покинула приміщення квартири, зачинивши двері на ключ.

Дії обвинуваченої жінки були кваліфіковані за ч.1 ст.115 КК України, як вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині.

Відомо, що на момент убивства обвинувачена була у стані алкогольного сп’яніння.

Прокурором було інкриміновано обвинуваченій вчинення спроби вбивства за допомогою дроту, який був на шиї чоловіка після спроби останнього вчинити самогубство, а саме «…обома руками взявши дріт за обидва кінці, почала стискати органи шиї, внаслідок чого чоловік втратив свідомість, однак продовжував подавати ознаки життя…». Однак ці обставини судом вважаються не доведеними та підлягають виключенню з обвинувачення.

У Нікополі судили жінку: що сказала вона сама

Обвинувачена вину у пред`явленому обвинуваченні визнала частково, а саме не погодилась із кваліфікацією вчинку, зазначивши, що умислу на вбивство у неї не було. Суду показала, що із загиблим чоловіком у неї були дружні стосунки приблизно 2 місяці, в його квартирі вона не жила, а лише приходила в гості. Він їй говорив, що закохався, тому постійно ревнував її, однак близьких відносин з ним не було.

8 жовтня 2022 року вона посварилась із чоловіком, який намагався її шантажувати, оскільки вона сказала, що збирає речі та йде від нього. Чоловік говорив, щоб вона не йшла від нього, інакше він вчинить самогубство через повішання. Однак вона йому не повірила та сказала, що він може робити що захоче. Він взяв мотузку та накинув на люстру, натягнув петлю на шию, стояв на табуреті, а потім впав. Як падав, вона не бачила. Те, що було після цього, пам`ятає погано.

На уточнюючі питання повідомила, що після того як чоловік впав, то був ще живий та продовжив нецензурно виражатись на її адресу, а вона пішла на кухню, взяла ніж та бажала йому допомогти обрізати мотузку. Припускає, що мабуть зачепила сонну артерію, тому він помер. Наявність крові не пам`ятає. Після подій зібрала речі, вийшла з квартири, зачинила квартиру на ключ та пішла. Зауважила, що була у шоці, однак пам`ятає, що коли йшла, чоловік вже був мертвий, тому швидку вона не викликала.

Також жінка зазначила, що вбитий говорив її сестрі з чоловіком, що думав про самогубство, оскільки його покинула дружина.

Просила суд суворо не карати. Висловила жаль через смерть чоловіка.

Хотів повіситися, але впав на підлогу, і тоді вона його зарізала – у Нікополі судили жінку

Що вирішив суд

Суд визнав жінку винною у пред`явленому їй обвинуваченні за частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України. Пом’якшуючих обставин не знайшов.

Призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8  років і 6  місяців.

Строк покарання рахувати з моменту проголошення вироку.

Зарахувати у строк відбування покарання термін тримання обвинуваченої під вартою з 13.10.2022, з моменту фактичного затримання, до дня набрання вироком законної сили.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел.

Ще новини Нікополя: «На березі немає нічого живого» – мешканці Нікополя розповіли про жахливі обстріли 8 лютого

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×