Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
3895
3895

Кіберспортсмен з Нікополя грає за росіян, поки окупанти знищують його рідне місто (відео)

Кіберспортсмен з Нікополя грає за росіян, поки окупанти знищують його рідне місто (відео)

Кіберспортсмен з Нікополя грає за росіян, поки окупанти знищують його рідне місто щоденними обстрілами, а тепер ще й позбавили водосховища і залишили без водопостачання. Йдеться про Романа «Resolut1on» Фомінка, який прокоментував свій виступ у складі російської команди BetBoom на турнірі ESL One Berlin Major з Dota 2. Каже, сумління його не гризе.

Уродженця Нікополі розкритикували у мережі за допомогу російській команді під час повномасштабної війни в Україні, передає Nikopolnews з посиланням на Телеграф.

На telegram-каналі «Панго з Джавеліном — новини Dota 2 по-русски» з’явився уривок зі стриму, на якому Роман відповідає на запитання про свій виступ за російську команду. Кіберспортсмен заявив, що його зовсім не гризе сумління, попри те, що російські окупанти планомірно знищують його рідний Нікополь. Фомінок вважає, що його російські одноклубники не причетні до війни.

Як там твій рідний Нікополь, поки ти з друзями з BetBoom граєш, сумління не мучить? – запитали кіберспортсмена

За що мене повинна совість мучити, що я граю в Dota із хлопцями, які мають російський паспорт? Ні, не мучить. Вони не мають жодного відношення до того, що відбувається, — сказав Фомінок.

Питання до Романа виникли через те, що він у складі BetBoom на турнірі в Німеччині замінив росіянина Івана Pure Москаленка, якому німецька влада не дала візу. При цьому відомо, що Москаленко, виступаючи за Virtus.pro, під час одного із матчів намалював символ війни проти України (літеру Z) на мінікарті.

Довідка від Nikopolnews: хто такий Роман Фомінок

Роман Фомінок народився у 1996 році в Нікополі. Декілька років займався самбо, після чого захопився комп’ютерними іграми. Спочатку грав у велику кількість різних ігор, серед яких Heroes of Might and Magic III, StarCraft, Warcraft, Quake та Counter-Strike. Пізніше зосередився лише на двох — StarCraft та карті DotA Allstars у Warcraft III.

А як ви ставитеся до такої позиції?

Ще новини Нікополя: «Буквально дві хвилини він виїхав з дому – і обстріл»: як почуває себе важко поранений у Нікополі чоловік

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу