Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3520
3520

«Буквально дві хвилини він виїхав з дому – і обстріл»: як почуває себе важко поранений у Нікополі чоловік

поранений у Нікополі

Стало відомо, як почуває себе важко поранений у Нікополі 13 травня чоловік. Про це Nikopolnews повідомляє з посиланням на інформацію у групі Громадська Спілка «Нікопольці».

«Завдяки своєчасній та швидкій реакції всіх – перехожих, швидкої допомоги та лікарів, – Івана вчасно прооперували у Дніпрі. Операція тривала понад 4 години. Була трепанація черепа. З голови дістали понад 20 уламків. Після поранення перестала працювати ліва частина тіла – рука та нога. І зник зір», написала Ольга Норд.

За її словами, зараз стан Івана покращується. Трохи починає працювати ліва рука, потрошку повертається зір на правому оці.

Подробиці обстрілу, під час якого був важко поранений у Нікополі чоловік

Також стали відомі подробиці того моторошного обстрілу, під час якого нікополець отримав поранення.

Зазначимо, що тривалий час постраждалий від російської агресії 57-річний Іван Рудий працював на АТ «Покровський ГЗК». Його дружина Ірина, розповіла пресслужбі підприємства про той жахливий день, коли її чоловік потрапив під ворожий обстріл. Матеріал про постраждалого підготувала Наталя Чепець.

«Ми приїхали додому з ринку. Ваня мене висадив, а сам поїхав далі у справах. Буквально дві хвилини він від’їхав від дому, і я чую – обстріл. Я одразу стала телефонувати чоловікові, але трубки він не брав. Через 5 хвилин з його телефону мені відповіли поліцейські. Сказали, щоб я підійшла до машини. Виявилось, що в наше авто потрапив снаряд. Автівка була дуже понівечена, а Ваню з мінно-вибуховою травмою голови вже увозила швидка», сказала жінка.

Чоловіка Ірини врятували лікарі. Він переніс важку операцію з трепанації черепа. З голови Івана одразу дістали 10 уламків від снарядів різного типу. В результаті травми чоловік втратив зір, у нього відібрало ліву сторону.

поранений у Нікополі

Зараз він перебуває у відділенні нейрохірургії Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова. Дружина знаходиться поряд з Іваном. Станом на 16 травня вже прийшов до тями. Навіть трохи жартує, але це йому робити дуже боляче. Лікарі налаштовують Ірину на тривалу, дороговартісну і важку реабілітацію, яка чекає на її чоловіка попереду.

«Я впевнена, що разом ми все витримаємо. І все у нас буде добре. Він у мене – міцний, спортсмен, тому крок за кроком ставатимемо на ноги», говорить Ірина.

Іван та Ірина мешкають у Нікополі. Чоловік завжди був на варті спокою Нікополя. Він патрулював вулиці міста у складі територіальної оборони. Активіст і спортсмен по життю, не міг просто так дивитись, як ворог нищить його місто, тому намагався хоч чимось бути корисним у цій боротьбі. Івана Рудого також добре знають у команді хокеїстів-любителів міста Покров. Колеги по улюбленій справі вже підтримали Івана й закликають інших підтримати Івана. Адже, у чоловіка попереду тривала реабілітація.

Зазначимо, що, згідно з інформацією начальника Нікопольської РВА Євгена Євтушенка, усі постраждалі від ворожих обстрілів на Дніпропетровщині люди отримують належну медичну допомогу, яка є безкоштовною. Тому допомагати чи не допомагати – кожен вирішує сам. Але слід врахувати, що у родини у зв’язку із пораненням одного із її членів виникло багато складнощів, які доводиться долати. До того ж постраждалому чоловіку буде надалі необхідна тривала реабілітація.

Номер банківської карти для допомоги: 4731 2196 4050 2377 (Іван Рудий).

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×