Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4542
4542

Добудова басейну у Нікополі: що кажуть люди та міський голова

Добудова басейну у Нікополі

У 2023 році на добудову басейну у Нікополі Дніпро ОВА виділила більш ніж 14 мільйонів гривень. Про це розповіли журналісти сайту «Суспільне», передає Nikopolnews.

За словами голови громадської організації «‎Платформа Громадський контроль»‎ Дениса Селіна, кошти виділили на добудову спортивно-оздоровчого комплексу на території парку Перемоги. Він каже, перша закупівля була у 2020 році.

a415234ef8bb13bc

Тоді переможцем торгів стало товариство з обмеженою відповідальністю «СК Стройінвестор», яке отримало понад 109 мільйонів гривень. Однак у визначені строки підрядник не виконав своїх зобов’язань. За згодою сторін вони розірвали договір, а у 2021 році знову заключили з тією ж фірмою на 73 мільйони гривень.

«Я вважаю, що тут мають працювати правоохоронні органи. По Нікополю кримінальне провадження йому вже більше пів року. Але коли ми смикаємо поліцейського то він каже, а ви приїздіть до мене в Нікополь, давайте свідчення. Ну а в Нікополь я точно знаю перший час був заїзд через спецперепустки», – говорить Денис Селін.

Загалом за 2022 та 2023 роки ОВА виділила на будівництво спорткомплексу близько 25 мільйонів гривень.

«Ці кошти ми просили два роки, щоб їх зупинили. Тому що доцільність будувати в Нікополі зараз, ну я не впевнений», – каже Денис Селін.

Що думають місцеві жителі

1a407a79521c0f7b

«Його побудували до війни, але не встигли його відкрити, щоб люди Нікополя насолоджувалися. Не раз бачив як його будували, але не вийшло людям відпочивати. Втім ми надіємося, що скоро будуть люди відвідувати басейн», – говорить місцевий житель Петро.

956cd0288a592e2d

«Ну є інші потреби важливіше ніж басейн, він і так закритий стоїть, він працювати не буде», – каже місцевий житель Дмитро.

1383c824ae91d82f

«Я тільки за, але щоб закінчилися ці обстріли, ця війна жахлива, а так хай у нашому місті це буде, для молоді. Я б сама туди залюбки ходила в той комплекс», – сказала місцева жителька Тетяна.

765310c54ad373e4

Міський голова Нікополя Олександр Саюк каже: не знає, на якому етапі будівництво.

«Я вважаю, що ви повинні звернутися до замовника будівництва. Ми не замовники будівництва. Замовники – обласне управління капітального будівництва, проєкт був по побудові басейну», – говорить міський голова.

Тим часом ГО «Платформа громадський контроль» звернулася із запитом до ОВА з проханням призупинити виділення коштів на добудову спорткомплексу.

Добудова басейну у Нікополі: що кажуть люди

Добудова басейну у Нікополі: що кажуть люди та міський голова

Перший заступник Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов відповів: головні розпорядники коштів надають пропозиції на фінансування після проведення перевірок цільового та ефективного використання бюджетних коштів.

Журналісти надіслали запит до Нацполіції із запитанням на якій стадії розгляд справи про виділення коштів на будівництво спорткомплексу в Нікополі. А також представнику фірми «Стройінвест» із запитанням які роботи замовили та які виконали.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×