Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
419
419

Благочинний церков ПЦУ пропонує перенести День міста Нікополя на 1 жовтня

перенести День міста Нікополя на 1 жовтня

Благочинний церков ПЦУ Меркурій Скороход пропонує перенести День міста Нікополя на 1 жовтня. Він пояснив свою ініціативу.

Повідомляє Nikopolnews з посиланням  на публічне звернення архімандрита Меркурія Скорохода.

В цьому році виповнилося 385 років з Дня заснування міста Нікополь. Воно було засноване Військом Запорозького збудували Січ в урочище Микитин Ріг у 1639 році.  Варто зауважити. Що у Статуті нашого міста прописаний рік його заснування 1639. Дата вшанування святих покровителів святого Микити – 28 вересня, Покрова Пресвятої Богородиці – 14 жовтня.

Благочинний церков ПЦУ пропонує перенести День міста Нікополя на 1 жовтня

Благочинний церков ПЦУ пропонує перенести День міста Нікополя на 1 жовтня

 Протягом останнього року у законодавстві й церковному календарі відбулися значні зміни. Верховною Радою України був прийнятий закон про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю.  Згідно з ним тепер День захисників і захисниць України, а також День українського козацтва відзначають 1 жовтня. Цього дня Православна Церква України  святкує День Покрова Пресвятої Богородиці. Оскільки, з 1 вересня 2023 року церква перейшла на новоюліанський календар.

«з огляду на походження Нікополя від Запорозької Січі, де на одному з перших місць вшанування є Покров Пресвятої Богородиці, не забуваючи, що період Української Козацької Держави, що розпочався з іменем Гетьмана Богдана Хмельницького на території нашого міста і є невід’ємною частиною тисячолітньої історії України, звертаюсь до нашої громади з пропозицією розглянути разом з керівництвом міста, депутатами міської ради та містянами питання про відзначення Дня міста Нікополя 1 жовтня разом із святкуванням Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва спільно з вшануванням Святої Покровительниці нашого міста – Покрова Пресвятої Богородиці», написав Меркурій.

Ще новини Нікополя: Коли почали святкувати День міста Нікополь 28 вересня і чому саме в цей день?

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу