Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
259
259

У Дніпрі збирають книжки для зруйнованих бібліотек Нікополя (відео)

У Дніпрі збирають книжки

У Дніпрі збирають книжки для зруйнованих бібліотек Нікополя. Благодійна акція триватиме до 3 червня, передає Nikopolnews.

До повномасштабної війни у Нікополі працювало сім бібліотек. Через постійні обстріли міста зі ствольної та реактивної артилерії військами РФ у будівлях вибито вікна, двері, побито фасади.

«Вікна майже розбиті в усіх бібліотеках. Але ж найбільше постраждала центральна дитяча бібліотека, яка розташована в старій частині міста. Книжки зазнали пошкоджень, вони мало придатні для користування», розповідає директорка Нікопольської централізованої бібліотечної системи Олена Стовба.

У Дніпрі збирають книжки

Найбільш пошкоджені бібліотеки довелося закрити. Зараз у Нікополі працює п’ять.

«Читачі ходять, особливо багато було взимку, тому що вимикали світло. Люди з ліхтариками в бомбосховищі читали книжки. У нас було дуже багато читачів. І зараз читачі ходять. Але ж громада Нікополя вже почала потребувати української книжки. Змінюються смаки у людей, і вже наголошують на українській книжці», говорить вона.

Нагадаємо, побувавши у Нікополі культурна та правозахисна громадська організація «Український ПЕН» оголосила збір книжок для міських бібіліотек. До акції долучилися і дніпровські волонтери, які раніше забезпечували українською літературою бібліотеки Донеччини та Луганщини.

У Дніпрі збирають книжки

«Нам здається, що зараз не читають, що зараз в інтернеті… Ні! Читають, із задоволенням читають. Читають дорослі, читають діти. Це частина життя, того мирного життя, що не все війна, не все… особливо в Нікополі, Марганці», говорить волонтерка Оксана Чалова.

До благодійного збору книжок долучилися і Долучилися до збору книжок і студенти одного з навчальних закладів Дніпра, розповіла голова студентської ради Ксенія Рященко.

У Дніпрі збирають книжки для зруйнованих бібліотек Нікополя: відео

У Дніпрі збирають книжки для зруйнованих росіянами бібліотек НікополяУ Дніпрі збирають книжки для зруйнованих росіянами бібліотек Нікополя

«У нас є така політика, що не тільки дорослі повинні допомагати під час війни. Стан зараз дуже складний, але не треба забувати про те, що потрібно і читати», сказала дівчина.

Як долучитися до збору книжок для бібілотек Нікополя, читайте за посиланням.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×