Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
803
803

«В мій будинок прилетів снаряд, у мене особиста мотивація на війні»: історія оператора дронів з Нікополя

історія оператора дронів з Нікополя

Це історія про оператора дронів з Нікополя Олексія.  Він служить на Донецькому напрямку й вражає особовий склад і техніку противника. У червні цього року в його будинок прилетів снаряд.

Про оператора БпЛА підрозділу РУБпАК 128-ї бригади тероборони ЗСУ розповіли журналісти «Суспільне Дніпро», передає Nikopolnews.

«25 червня в мій будинок прилетів ворожий снаряд. Приблизно о 12:20 по береговій лінії окупант відпрацював артилерійськими залпами. Накрив «Градами». На жаль, постраждав мій будинок: дах, стеля, стіна вивалилась, побиті всі вікна. Найгірше, що в цей час була моя мама в будинку. 76 років, інвалід першої групи, і це було важко», говорить Олексій.

Того дня його мама чоловіка не постраждала. У неї був шокований і стресовий стан. Як говорить Олексій, це це точно не те, що добавляє віку його матусі.

Історія оператора дронів з Нікополя

«У мене особиста помста, по-перше, за моє місто, за рідних, близьких, за втрачених друзів, за втрачених вже побратимів. У нас є з окупантом свій рахунок, і ми щоденно — на бойовому чергуванні, працюємо на нашу перемогу», каже чоловік.

Олексій власноруч самостійно виготовляє дрони, налаштовує і запускає їх. Один з дронів він самостійно збирав, паяв і налаштовував.Військовий говорить, що отримує втіху, коли йому вдається вразити ворожу ціль.

360018ad50c43232

«Прямо максимальне задоволення: ти буквально от своїми очима влітаєш у ворожий бліндаж, підбиваєш ворожу техніку або вражаєш живу силу супротивника. Перевага — в кількості окупанта, в людському ресурсі… І це насправді дуже жахливо, якщо так подивитися. Вони йдуть на загибель, вони кожного дня йдуть туди, де у них просто немає шансів вижити, і вони залишаються в українських чорноземах», каже Олексій.

Він впевнений, що в умовах війни розвиваються дві сторони конфлікту. Удосконалюють зброю та вміння.

«Це така гра в шахи, але перевага буде за нами, і перемога буде за нами, тому що ми щоденно і щоночі працюємо якраз над тим, щоб ефективно знищувати», говорить оператор дронів.

c8f22e519c418efa

Зараз Олексій живе надією зустрічі з дружиною та дітьми. Вони вже третій рік знаходяться в евакуації. Повернутися до Нікополя не можуть, оскільки його обстрілює армія рф.

«А робота… Працювати на фронт далі. Дай Бог, на фронті, якщо вдасться це — це буде здорово. Якщо ні, то просто підтримувати, збирати дрони, паяти плати — за цим майбутнє», додав військовий.

Ще новини Нікополя: У Нікополі снаряд влетів у квартиру і розніс її вщент, коли там була жінка… (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×