Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
941
941

Капелан Нікопольського гарнізону пройшов курси підвищення кваліфікації у Києві

Капелан Нікопольського гарнізону

Капелан Нікопольського гарнізону ігумен Меркурій Скороход пройшов курси підвищення кваліфікації у Києві, повідомляє Nikopolnews.

1 квітня у храмі Святої Софії відбувся перший випуск військових капеланів, які завершили курси підвищення кваліфікації з питань військового капеланства Збройних сил України. У ньому взяли участь 30 військових капеланів від п’яти релігійних організацій. Серед них був і капелан Нікопольського гарнізону, благочинний церков ПЦУ Нікополя та району ігумен Меркурій (Скороход).

капелан

Навчання капеланів проходило на базі Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Воно тривало 6 тижнів за спеціальною програмою підготовки військових капеланів-офіцерів.

Капелан Нікопольського гарнізону

У перший день квітня урочистий випуск 30 капеланів почався із богослужіння, яке очолили настоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, а також глави найбільших церковних організацій.

Капелан Нікопольського гарнізону пройшов курси підвищення кваліфікації

капелан

«Капелан покликаний для того, щоб давати відповіді на складні духовні питання. Всі ми люди, і капелани, і військовослужбовці. І в таких складних умовах випробувань війною, коли військові бачать смерть свого друга, смерть свого товариша, то звичайно у них виникає багато запитань. Тому капелан покликаний духовно надихати, давати їм надію і любов, надію на Бога, віру в Бога, і віру в нашу майбутню перемогу», сказав під час заходу митрополит Епіфаній.

капелан

До присутніх під час церемонії також звернувся міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

«Я хочу подякувати всім дотичним до того, що ви завершили цей курс, і хтось отримав первинне офіцерське звання, а хтось, маючи військову кафедру, отримав чергове звання. Хочу побажати, щоб перед вами стояли завдання, які ви можете розв’язати. Тому що в цивільному житті люди звертаються з одним, а у військовому, особливо на передовій, особливо в умовах безпосередньої лінії бойових дій, все зовсім інакше», сказав Олег Німчинов.

Завершився урочистий захід врученням грамот про проходження відповідного курсу.

Ще новини Нікополя: «Наша Перемога буде подією тисячоліття» – інтерв’ю з нікопольським добровольцем Сергієм Голтвою

Читайте також: 7 небезпечних іграшок, які можуть становити загрозу здоров’ю дитини

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×