Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
941
941

Мешканці Нікополя виповнилося 100 років! (фото)

Мешканці Нікополя виповнилося 100 років! (фото)

8 вересня мешканці Нікополя Марії Карнацькій виповнилося 100 років! З ювілеєм її привітав секретар міської ради Іван Базилюк і начальниця управління соціальної політики Надія Остапенко.

Про це повідомили у міській раді, передає Nikopolnews.

Марія Петрівна Карнацька народилася у багатодітній родині в Бердянську Запорізької області. Вона з дитинства була привчена до праці та відповідальності. Коли почався голодомор, у 1933 році жінка разом з родиною вимушено виїхала до Ставрополя Північного Кавказу. Там вона закінчила загальноосвітню школу і пішла працювати в дитячий садочок.

У 1941 році Марія Карнацька вийшла заміж. Але її чоловік загинув під час Другої світової війни.  Тим часом жінка  працювала санітаркою при лікарні.

Мешканці Нікополя виповнилося 100 років! (фото) 3

«Після закінчення війни ювілярка переїхала у місто Совгавань (Хабаровський край) і стала працювати на залізничній дорозі. Робота була фізично виснажливою, тому вона прийняла рішення змінити професію», говорять у міській раді.

У 1966 році доля привела ювілярку до Астрахані. Там вона влаштувалася на місцевий хлібозавод. Згодом, у 1972 році пані Марія переїхала до сестри у Нікополь.

Мешканці Нікополя виповнилося 100 років!

Мешканці Нікополя виповнилося 100 років! (фото) 2

«Це невелике, гарне місто їй дуже сподобалося, і вона вирішила залишитися тут назавжди. У Нікополі Марія знайшла своє друге сімейне щастя: вона знову вийшла заміж. Працюючи обхідником на залізниці, Марія Петрівна перевіряла стан рейок», йдеться у повідомленні.

У 1979 році Марія Петрівна вийшла на заслужений відпочинок. Попри важке життя, жінка завжди залишалася сильною та життєрадісною жінкою.

Мешканці Нікополя виповнилося 100 років! (фото) 4

У день сторіччя жінки, до неї завітав секретар міської ради Іван Базилюк разом з начальником управління соціальної політики Надією Остапенко.  Вони привітали ювілярку. Вручили їй вітальний лист від міського голови, квіти та святковий торт.

 

Ще новини Нікополя: Яку гуманітарну допомогу мешканці Марганецької громади отримали на початку вересня (фото)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×