Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2412
2412

Коли у Нікополі знову буде Каховське водосховище, розповів Микола Лукашук

image 26

Коли у Нікополі знову буде Каховське водосховище, розповів очільник обласної ради Микола Лукашук. Повідомляє Nikopolnews.

«Експерти «Укргідроенерго» зазначають, що після завершення війни Каховську ГЕС треба обов’язково відбудовувати. При стабільному фінансуванні це завдання можна буде виконати в умовно стислі терміни. Фахівці вважають, що на відбудову ГЕС знадобиться приблизно 7 років», пише Микола Лукашук.

За його словами, ще близько року – на узгодження всіх планів та робіт. До того ж орієнтовно 2 роки водосховище буде заповнюватися водою.

Коли у Нікополі знову буде Каховське водосховище

photo 2023 11 01 18 30 20

Поки що, ніхто не назве точних дат відновлення Каховського водосховища.

«Але вже зараз можна зрозуміти, що водосховище в Нікополі відновиться приблизно за 10 років. Залишилось деокупувати всі території України, адже відбудова ГЕС можлива лише за цієї умови, і знайти гроші на втілення проєкту в життя», йдеться у повідомленні.

Важливий аспект відновлення Каховської ТЕС є повоєнний розвиток української економіки. Адже передові технології споживають найбільше електроенергії і без цієї гідроелектростанції вони не будуть повноцінно працювати, зазначає Микола Лукашук. Окрім того, розвиток промисловості залежить від енергетики.

«І саме промисловість має зіграти ключову роль в подальшій відбудові України. Відновлення Каховської ГЕС після нашої Перемоги стане не просто технічним проєктом, а одним із символів відродження та надії для всієї України», додав Микола Лукашук.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×