Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1864
1864

Через обстріли загинули дві домашні собаки: як Нікополь оговтується від російських обстрілів

У Нікополі

Як Нікополь оговтується від російського удару, розповіли журналісти телеканалу «Подробиці», передає Nikopolnews.

На цьому тижні знімальна група знову побувала у місті та поспілкувалася з мешканцями.

Вдень 27 жовтня по місту окупанти завдали чергового удару. Постраждав 5-річний хлопчик та жінка, вона у лікарні.

А це пані Лариса показує металеві уламки російського снаряду, який впав перед її парканом. Осколки прошили бетонний паркан і продірявили будинок. Жінка розповідає, вибухова сила була потужною.

Ну якщо ось по дірці судити, то палець залазить і я не можу дістати. А за цим розбитим склом в момент обстрілу відпочивала мати чоловіка. Минулося без поранень, але у жінки стався серцевий напад.

«Дуже погано. Стався серцевий напад і тиск? вона страждає. Чи отримала вона осколкові поранення. Ні нічого, стримав паркан і так мимохіть», говорить Лариса

Район, де проживає жінка вже не вперше під російським вогнем. Щонайменше 4 рази будинки зазнавали атак. У пані Лариси загинули чотирилапі члени сім’ї – два алабаї.

«Бігали, бігали, впали – серцевий напад. 2 алабая. Одному 10, іншому 8. Асман і Катріна», розповідає жінка.

А це черговий будинок нікопольців, посічений металевими осколками. Ворог вів артобстріл вдень. Люди дивом вціліли.

Як Нікополь оговтується від російського удару: відео

Через обстріли загинули дві домашні собаки: як Нікополь оговтується від російських обстрілів

Інтенсивність обстрілів Нікополя, власне, як і усього району, дещо зменшилась, але ворог, як і раніше, гатить по кілька разів на день зі ствольної, важкої артилерії та робить скиди з дронів, розповідає начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

«Є, скажімо так, цілий перелік цілей, які вони намагаються вражати саме за допомогою БПЛА. Це антени мобільного звязку, це певні вежі, камери спостереження. Тобто є визначені ними цілі для враження БпЛА», говорить начальник РВА.

Використовувати дрони для атак ворог почав не так давно, приблизно з літа – кажуть в РВА. Виявити і знешкодити військовим його важко, але для наших захисників немає нічого не можливого. Євген Євтушенко називає це війною технологій.

«В чому власне полягає боротьба з БпЛА – це придушення каналів управління і придушення каналів відеозвʼязку. Це РЕБ. Це війна технологій по суті. Це вже не окопна війна, коли штикові атаки. Тут війна відбувається в досить технологічному форматі з використанням РЕР і РЕБ», додав Євген Євтушенко.

На сьогодні у Нікопольському районі залишається майже 45 відсотків жителів від довоєнної кількості. І тікати з-під обстрілів, кажуть, не будуть.

«Ви знаєте, кругом обстріляли. Там розстріляли хату, там обстріляли в мене трошки вікно вилізло, я його назад запихнула. Як почалися ці обстріли, ми навіть поїхали в Орджонікідзе, а потім і там почали стріляти, повернулися. Дома краще. Чим краще? Дома свої стіни, своє все. Свій котик бігає», розповідає місцева жителька.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×