Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
428
428

Як у Нікополі працюють «пункти незламності»? (відео)

Як у Нікополі працюють «пункти незламності»? (відео)

Як у Нікополі працюють «пункти незламності», розповіли журналісти сайту «Суспільне». Зараз у місті постійно працюють 11. Повідомляє Nikopolnews.

Один з таких пунктів – в ліцеї. Директорка Оксана Маслюк розповідає: під час блекаутів їхній пункт може вмістити до 120 людей.

«Пункт незламності» незабаром знову запрацює, де люди зможуть приходити, обігріватися, якщо їм це потрібно. Приходили також і вчителі, викладали уроки, тому що світло вимикалося у нас в місті», — каже вона.

У «пункті незламності» є три генератори, два з яких обігрівають приміщення, а один забезпечує його електроенергією. Тут є інтернет, питна та технічна вода, розетки та чайник.

Як у Нікополі працюють «пункти незламності»: відео

Як у Нікополі працюють «пункти незламності»? (відео)

Поряд з пунктом працівники школи у вільний час плетуть маскувальні сітки. Христина працює асистенткою вчителя. Вона каже, під час блекаутів приходила до пункту, аби зарядити гаджети.

«Приходили колеги, друзі, і ми користувалися, тому що тут був вайфай, і було тепло», — говорить вона

Як у Нікополі працюють

Секретар Нікопольської міськради Іван Базилюк каже: наразі закупляють «старлінки», аби у людей попри відсутність світла була можливість скористатися інтернетом.

«По два генератори на пунктах є. Мабуть, зима буде ця тяжча, ми це також розуміємо. Ми врахували всі, як то кажуть, недоліки. Відпрацювали те, що було торік», — сказав він.

За словами Івана Базилюка, в усіх «пунктах незламності» є сховища, якими користуються місцеві жителі. Також там можна набрати питну та технічну воду.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×