Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
468
468

Як у швейній майстерні Нікополя відшивають одяг для військових (відео)

швейній майстерні Нікополя

Як у швейній майстерні Нікополя відшивають одяг для військових, розповіли журналісти сайту «Суспільне». Повідомляє Nikopolnews.

У Нікополі волонтери шиють для військових усе: від спідньої білизни до нош для транспортування поранених. Нині почали робити осінній утеплений одяг. Кількість відправленої допомоги на фронт вже перестали рахувати.

3eebddd8247b9fb7

Закрійниця Олена Сита показує сорочку, яку розробила разом з напарницею. Розповідає, працює у дитячому садочку, але має 30-років кравецького досвіду. Тому з лютого 2022-го весь вільний час проводить на виробництві. Каже: роботи вистачає.

«За день можна накроїти й 20 штанів й 20 убаксів, який запит є», — говорить вона.

Власне виробництво 12 нікопольчанок розгорнули в одній кімнаті. У частині приміщення роблять лекала, а в іншій – відшивають екіпірування.

Як у швейній майстерні Нікополя відшивають одяг для військових: відео

Як у швейній майстерні Нікополя відшивають одяг для військових (відео)

Частини вирізаних деталей у готовий виріб зшиває Олена. Жінка працює у страховій компанії, а з початку повномасштабного вторгнення побачила оголошення про необхідність швачок, тому теж долучилась до роботи. Розповідає, її син та невістка зараз боронять Україну. Для них також шила одяг.

«Кожен день тут, в цеху. Плитоноски, розвантажувальні жилети, от хлопцям жакети, штани тепліше тільки, от тільки починаються холоди», — говорить швачка.

Співзасновниця благодійного фонду Руслана Ізюменко говорить: виготовляють і адаптивний одяг на липучках для поранених військових.

«Піжами ми робимо, футболки, спідню білизну на липучках, щоб можна було надати допомогу пораненим», — каже вона

А ще, розповідає, зараз військові потребують медичних нош. Руслана зазначає: всі матеріали закуповує власним коштом та за донати.

Зараз волонтерки починають відшивати осінній одяг. Олена Чумак каже, що лекала роблять за стандартами НАТО. Додає, за півтора року роботи почали брати й індивідуальні замовлення.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×