Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
471
471

#StandWithUkraine: нікопольці нагадали про терор рідного міста у різних країнах світу

нікопольці нагадали про терор рідного міста у різних країнах світу

24 лютого нікопольці нагадали про терор рідного міста у різних країнах світу. Саме цього дня виповнилося 2 роки, як росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Цими ж днями виповнилося 10 років, як країна-агресор окупували Крим та почала гібридну війну на Сході нашої держави. Під час війни кожного дня на українські міста і села летять ворожі дрони, снаряди та ракети. Гинуть люди. Руйнуються лікарні, школи, підприємства.

Понад 19 місяців армія рф обстрілює місто Нікополь та громади Нікопольського району з протилежного берега обмілілого Каховського водосховища. Через погіршення безпекової ситуації багато жінок та дітей з Нікопольщини були змушені виїхати в інші міста України чи за кордон.

Будучи далеко від дому вони не забувають про рідне місто Нікополь. Щоденно читають місцеві новини, беруть участь в акціях на підтримку України і розповідають іноземцям про життя прифронтової Нікопольщини.

24 лютого 2024 року у багатьох країнах світу пройшли акції на підтримку України під назвою #StandWithUkraine.  У них  взяли нікопольці, які зараз тимчасово проживають у Німеччині, США, Іспанії і Туреччині. А також уродженці Нікополя, які виїхали за кордон раніше – не через війну. Редакції Nikopolnews вдалося поспілкуватися з деякими з них.

Іспанія

24 лютого в Барселоні пройшов мітинг за свободу та мир в Україні. У ньому взяла участь громадська організація «Тану» з Терасси, яка протягом 25 років разом з Фондом «Все серце», очолюваним пані Ольгою Пастуховою, займається дітьми, що опинилися в складних умовах у Нікополі. Зазначимо, що наразі Ольга Пастухова знаходиться в Іспанії і також брала участь у мітингу. Жінка разом з ГО «Тану» продовжує підтримувати нікопольців під час війни.

Іспанія

Іспанія33

Німеччина

Цими вихідними у різних містах Німеччині проходили акції й благодійні заходи на підтримку України. До них  разом з дітьми й друзями долучилися три нікопольчанки.

429120642 1537206983794642 6060394222125649142 n

У суботу 24 лютого, дружина полеглого Захисника Василя Логвиненко – Марина Ковальова разом з донькою Соломією і сином Мирославом взяла участь у мітингу, який проходив у місті Тюбінген. На цю акцію вони взяли прапор з портретом чоловіка і тата. З ним діти Марини стояли перед всіма мітингувальниками й нагадували, якою ціною Україна здобуває Перемогу.

429131165 1149781172863776 7966862498168847582 n

Ще одна нікопольчанка Оксана Щупій мешкає у німецькому місті Хемниць. Вона постійно підтримує акції на підтримку України. Також жінка разом з друзями брала участь у акції  #StandWithUkraine, яка проходила цієї суботи. На акцію жінка взяла плакат з надписом NIKOPOL.

нім

429105275 595153522819027 8056640194324618421 n

Оксана говорить, що у їхньому місті є благодійна організація «Україна Хауз», яка займається організацією усіх заходів. А також волонтерською діяльністю на підтримку України та ЗСУ.  У німецькому місті Хемниць є й український хор, який знайомить іноземців з фольклором і традиціями нашої держави.

Нікопольці нагадали про терор рідного міста у різних країнах світу

1b812d4a 1048 4ec3 8971 b5114649505a

4fb846d7 379b 4629 9ec3 fafb1eca21d3

ba9d4a82 4b6b 4fc8 8839 12806a8d3660

Заходи на підтримку України пройшли і у німецькому місті Падерборн. У них також активно взяла участь нікопольчанка Марія Буцонь разом зі своїми дітьми. 23 і 24 лютого у цьому місті перебувала розстріляна автівка швидкої допомоги з міста Дергачі Харківської області. У ці дні вона привертала увагу іноземців до війни в Україні. Окрім того, у суботу пройшов мітинг на підтримку України. Протягом двох днів організаторам вдалося зібрати 3809 євро. Ці кошти спрямують на купівлю машин швидкої допомоги для України.

Туреччина

24 лютого у Стамбулі пройшов мітинг на підтримку України. У ньому взяв участь нікополець Олександр Бормот, який зараз перебуває там у власних справах. Він говорить, що у Стамбулі  українці об’єдналися ще 2 роки тому. У суботу, 24 лютого там організували мітинг на підтримку України. До якого долучився і Олександр.

Бормот 2

Бормот

США

Ольга Кришталь (у дівоцтві Бойко) – випускниця СШ№8, давно живе у місті Нешвіл США

Ольга розповіла нам, що 24 Лютого у місті Нешвілл (штат Теннессі) зібралися на мітинг українці і деякі охочі  американці. Захід відбувся під Капітолієм, да розташований місцевий «білий дім». Було дуже холодно, але прийшло багато людей.

сша

сша

сша

“Біженців та іммігрантів у Нешвіллі не багато, тож побачити близько сотні людей – це вже досягнення для нашого міста. Співали гімн, проголошували промови, також розповідали про рідний Нікополь, про зруйнування Каховського водосховища, про артобстріли і страшну загрозу для усього нашого краю – Запорізька Атомна Електростанція під окупацією рашистів”, – каже Ольга

За її словами, мета таких заходів – привернути увагу до України і до того, що війна триває і нам дуже необхідна допомога.

сша2

сша

У кожного з нас своя історія і свій біль. Ми намагаємося допомагати рідним і передавати гуманітарну допомогу через волонтерів. Влітку збирали кошти для цивільних і для військових і частина допомоги доїхала до Нікополя теж. Моя мама не виїхала і залишилась вдома, тому серце болить. Дуже хочеться додому і хочеться вірити, що ми зможемо бути разом у день перемоги! – ділиться емоціями жінка

сша5

Родина Ольги

За її словами, також захід 24 лютого відвідала співачка українського походження. Соня Лі. Вона співала декілька народних пісень, хоч для неї говорити українською досить важко.

співачка

сша4

“У школі, де навчається моя донька Марта, вона у другому класі, був захід, де усі могли поділитися національною їжею, розповісти щось про країну, з якої твої батьки.  То ми зробили невеличкий стіл, який привернув увагу, інші сімʼї фотографувалися, вчителька Марти ледве не розплакалася, бо знає, що в нашій країні війна і дуже переживає. Коли вона почула, як Марта співає «Червону калину», вона побігла до мене дякувати за те, що ми зберігаємо нашу культуру, мову і вчимо дітей любити Україні. Навіть ділимося з іншими”, – розповіла Ольга Кришталь

школа 1

школа

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×