Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1282
1282

«Почала народжувати, почався обстріл»: як нікопольці виживають під обстрілами

нікопольці виживають під обстрілами

Майже два роки нікопольці живуть під щоденними ворожими обстрілами. За цей час окупанти  поранили у місті майже 400 людей і вбили 72 цивільні особи.

Про це йдеться у сюжеті програми «Подробиці», передає Nikopolnews 

Останім часом росіяни атакують Нікополь з ворожої артилерії та дронів-камікадзе. На одній з вулиць, яка розташована у прибережному районі міста жодного вцілілого будинку. Тут посічені паркани, вибиті вікна, знесені дахи і зруйновані цілі будинки.  Через постійну загрозу обстрілів, в цьому районі міста майже не зустрінеш людей.

Але попри загрозу обстрілів, Нікополь продовжує жити своїм життям. З самого ранку в одному з дворів прибирає сміття двірник Федір Іванович. Він говорить, що сьогодні чув вибухи. Але вони були далеко. Чоловік розповідає, що з початку квітня армія рф кожен день обстрілює Нікополь. Літають ворожі дрони.

2

Нещодавно окупанти поцілили в будинок цього двору. Снаряд пробив фасад і дістався підвального приміщення. Пані Наталя у ту ніч залишилася в місті. Після активних обстрілів почала виїжджати до рідних у сусіднє село. З початку повномасштабного вторгнення не виїжджала з Нікополя. Під звуки вибухів народила сина у місцевому пологовому будинку.

22

«Життя розпорядилось, ми довго чекали на другу дитинку. А вона обрала саме такий час. Буквально за 2 тижні до початку війни я дізналася, що вагітна. Виїжджати нікуди не стали далеко. В мене чоловік машиніст потягу, брав участь в евакуації. Я сказала, що ми всі труднощі пройдемо разом. Народився мій синочок. Почала народжувати, почався обстріл», говорить жінка зі сльозами на очах.

У  РВА говорять, вже третій місяць, як  безпекова ситуація на Нікопольщині загострилася безпекова ситуація.

222

«Росіяни уразили енергетичну інфраструктуру саме у місті. Приїхали працювати рятувальники, і вони повторно атакували, атакували саме машину ДСНС за допомогою дрону-камікадзе. Це сама використовувана зброя росіян по нас, по цивільній інфраструктурі – це ФПВ-камікадзе», розповів начальник РВА Євген Євтушенко.

Зараз окупанти рідше застосовують важку артилерію. Тому що вогневі позиції ворога успішно ліквідовують наші захисники.

Як як нікопольці виживають під обстрілами: відео

За словами Євгена Євтушенко, армія рф не може накривати артилерію Нікополь, як вони робили раніше. Зараз окупанти обстрілюють прибережну територію Нікополя, на якій знаходяться будинки цивільних мешканців.

 

Новини Нікополя і району: Як на Нікопольщині під обстрілами проходить посівна? (відео)

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×