Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
685
685

Загарбники щодня обстрілюють Нікополь: як виживають люди

обстрілюють Нікополь

Понад рік окупанти щодня обстрілюють Нікополь. Як виживають люди під час війни, розповіли журналісти сайту «Подробиці», передає Nikopolnews.

Ввечері 14 серпня ворожий снаряд поцілив прямо у двір пана Василя. Вирва біля паркану, а вибуховою хвилею скрутило металеві листи як папір. У будинку вибиті усі вікна, по стінах пішли тріщини.

Чоловік проводить кімнатами, показує – в кожній уламки та скло. Будинок стоїть у прибережній зоні – а по ній постійно гатить ворог. Рік тому, коли російська армія окупувала Енергодар і почала масовано обстрілювати Нікополь, чоловік разом із родиною вирішив задля збереження життя перебратися якомога далі від небезпечної зони. Орендували квартиру в центрі міста, але, зізнається пан Василь, покидати рідний Нікополь, навіть, і думки не було.

«А куди виїжджати, кидати роботу, все. Сім’я приїде, будемо жити далі. Діти виїхали, сім’я виїхала. – Чи не втомилися Ви? Втомилися, всі люди втомилися. Треба бути тут. Хоч комусь треба бути тут. Я розумію повиїжджали люди, яким тяжко, у яких діти. А нам треба бути тут», – говорить Василь.

У Нікополі залишаються близько п’ятдесяти тисяч жителів. І кожен з них тримає свій фронт – економічний, комунальний, соціальний, волонтерський. Водночас ворожий вогонь по місту не вщухає. Якщо торік, розповідають місцеві, окупанти вели вогонь по мирному населенню лише вночі, нині гатять цілодобово.

 «Просто тероризують населення і все. А що тут, тут немає нічого в нас. Ні заводу, ні фабрик, ні електростанції. Просто б’ють по мирних людях», – розповідає місцева мешканка Тетяна

У будинок пані Тетяни російські військові поцілили вдруге за весь час обстрілів. Перший раз снаряд впав неподалік – тоді вибуховою хвилею вибило всі вікна. Цього разу ворожий боєприпас прилетів прямо в дах. Жінка дивом лишилася живою.

 «Криша, вікна всі. Це тільки що хлопці позабивали, приїжджали», – говорить Тетяна.

Загарбники щодня обстрілюють Нікополь: відео

Загарбники щодня обстрілюють Нікополь: як виживають люди

За більше як рік обстрілів у Нікополі російські снаряди понівечили понад 4 тисячі об’єктів – приватні будинки, складські приміщення, магазини, лікарні, аптеки.

 «По ліквідаціях, саме те, що можна одразу зробити, ми встигаємо, а вже по відновленню руйнувань є в нас затримка, але ми все одно йдемо і ремонтуємо будинки нікопольців. Те, що по екстрених ремонтах – шифер, OSB, тенти, дошки – це завдяки фондам, які в нас є на зараз. А відновлення і ремонти коштом бюджету. Підрядники проводять ці роботи», – розповів міський голова Олександр Саюк.

За перше півріччя цього року на ліквідацію наслідків та відновлення зруйнованих будинків з міського бюджету Нікополя витрачено вже близько 10 мільйонів гривень.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×