Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
329
329

Про Нікополь почули на ХІІІ Львівському міжнародному бібліотечному форумі (фото)

000061 result

Про Нікополь почули на ХІІІ Львівському міжнародному бібліотечному форумі. Розповідають на сайті Української асоціації бібліотек, передає Nikopolnews.

З 19 по 22 вересня пройшов ХІІІ Львівський міжнародний бібліотечний форум. Він проходив в Українському католицькому університеті, Американському домі та бібліотеках міста Львова. А також за онлайн ‒ на платформі Zoom.

«Пленарне засідання, підведення підсумків та частина інших заходів програми також транслювалися на Фейсбук-сторінках Української бібліотечної асоціації та партнерів. До роботи долучилися понад 300 бібліотекарів, науковців, викладачів закладів вищої освіти, видавців, авторів, читачів, провайдерів інформаційних послуг, членів та партнерів ВГО Українська бібліотечна асоціація з усіх куточків України та з партнерських організацій Польщі, Німеччини, Литви, Великої Британії», йдеться у повідомленні.

Учасників Бібліофоруму привітали т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, проєктна менеджерка Міністерства цифрової трансформації України Руслана Коренчук, заступник голови Львівської ВОА Іван Собко. А також представники партнерських організацій та співорганізаторів: Марієтта Зандер, керівниця відділу «Інформація та бібліотека» Goethe-Institut в Україні, Олег Яськів, проректор з наукової роботи, директор Центру Митрополита Андрея Шептицького Українського католицького університету, Оксана Микитин, директорка Бібліотеки Українського католицького університету та Андрій Андрухів, директор Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка».

photo1695192740

Нікополь на цьому заході представляла директор Центральної бібліотечної системи міста Олена Стовба. Яка брала участь у форумі, в онлайн-форматі.

«Вразила діяльність колег-бібліотекарів ЦБС м. Нікополь (Дніпропетровська обл.), яку представила директорка Олена Стовба. Налагодження роботи бібліотеки під обстрілами у прифронтовому місті, надання підтримки мешканцям своєї громади – це досвід, якого набули нікопольські бібліотекарі. Попри участь фахівців публічних бібліотек у забезпеченні соціальних потреб громади, вони виступають осередком волонтерської діяльності і започаткували нові проєкти, спрямовані на підтримку ЗСУ, постійно діючі акції зі збору макулатури, курси першої домедичної допомоги, «Здорове літо з бібліотекою» для дітей-переселенців. Усвідомлення можливостей бібліотекарів відбувається в умовах воєнного стану. Громада відчуває реальну підтримку від бібліотеки і влада бачить у бібліотеці відповідального партнера. Пані Олена наголосила на стратегічній важливості комунікації «бібліотека – громада – влада», яка слугує адвокації», розповіли на сайті Українських асоціацій бібліотек.

Про Нікополь почули на ХІІІ Львівському міжнародному бібліотечному форумі: фото

000140 result

untitled 58

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×