Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
679
679

За яким рецептом нікопольці можуть отримати ліки – пояснили в ОВА

нікопольці можуть отримати

За яким рецептом нікопольці можуть отримати ліки. Про це розповіли в ДніпроОВА, передає Nikopolnews.

З 1 липня медикаменти за програмою «Доступні ліки» відпускають виключно за електронними рецептами. На Дніпропетровщині паперові рецептри продовжують діяти лише у громадах, які офіційно визнані зонами бойових дій.

«З початку повномасштабного вторгнення уряд дозволив виписувати «доступні ліки» не лише за електронним, а й за паперовим рецептом. Відтепер останній продовжить діяти лише у громадах Дніпропетровщини, які визнані зонами бойових дій – у Нікопольському, Синельниківському та Криворізькому районах. За умови відсутності зв’язку або інтернету», розповів начальник відділу департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Роман Стороженко.

За яким рецептом нікопольці можуть отримати ліки

нікопольці можуть отримати

За програмою «Доступні ліки» мешканці області можуть отримати медикаменти безкоштовно або зі знижкою. Загалом у переліку 405 лікарських засобів. А ще – 72 препарати інсуліну та 9 комбінованих. Вони призначені для лікування серцево-судинних хвороб, цукрового і нецукрового діабету, бронхіальної астми, розладів психіки та поведінки, епілепсії, хвороби Паркінсона, хронічного обструктивного захворювання легень. Та для профілактики інфаркту й інсульту.

Щоб отримати ліки, спочатку слід звернутися до сімейного лікаря й взяти рецепт. Після – прийти з ним до аптеки, яка підписала договір з НСЗУ. На Дніпропетровщині таких понад 1,3 тис.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×