Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1007
1007

Родина з Нікополя збирає кошти на спеціальний комп’ютер для свого сина (відео)

Родина з Нікополя збирає кошти на спеціальний комп'ютер для свого сина (відео)

Родина з Нікополя збирає кошти на спеціальний комп’ютер для свого сина, який має важку форму ДЦП. Про це йдеться у сюжеті журналістів сайту «Відкритий», передає Nikopolnews

Стасу Михайлову 10 років. Він не може ходити і говорити. У Хлопчика важкий діагноз ДЦП 4 стадії. Він разом з родиною все життя проживав у Нікополі. Але після того, як у липні 2022 року місто почали обстрілювати російські війська, родина Михайлових переїхала до села Веселе.

Мати, хлопчика говорить, що дорога з рідного дому у село  була не легкою.

«Як почали обстрілювати Нікополь, ми там ще 4 дні були. Надіялися, що буде безпечно. Коли на 4-й день був обстріл і над будинком пролетіли «гради», я злякалася за Стаса і почала збирати валізу і ми виїхали», говорить  жінка.

Родина з Нікополя збирає кошти на спеціальний комп’ютер для свого сина: відео

Для Стаса адаптація була не легкою.До нового місця, він звикав 2 місяці. Доглядати за хлопчиком, Ользі допомагає її старша донька Аня. Зараз вона навчається і працює у Дніпрі фізичним терапевтом.

Дівчина говорить, що у селі Веселому жити разом з її братом важко. Оскільки, батькам доводиться їздити за ліками для Стаса у Нікополь.

Все життя хлопчик разом з батьками їздить по лікарях. У вересні 2021 року вони поїхали до Польщі. Там хлопчик пройшов дорогий курс реабілітації та за допомогою візку вперше сам став на ноги. Цей зворушливий момент, його сестра Аня вирішила намалювати на сумці. Через важкий діагноз, хлопчик не може говорити. Він спілкується за допомогою очей. Але зараз єдиним можливим шансом спілкування для хлопчика є спеціальний комп’ютер, який розпізнає рух очей. Він багатофункціональним. За допомогою нього можна говорити, навчатися, писати листи і грати. Його  вартість 277 тисяч гривень.

Якщо ви хочете допомоги родині придбати цей пристрій, можете зробити свій внесок на реквізити: 5375 4112 0564 3153

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×