Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2496
2496

Мешканці уникають відкритого простору: як росія знищує Нікополь

Як росія знищує Нікополь

Як росія знищує Нікополь, розповіли журналісти «TSN». Повідомляє Nikopolnews.

Щодня окупанти гатять по мирному місту Нікополь з тимчасово-окупованого Енергодару. Лише за останній тиждень росіяни вбили у місті 2 людей та поранили ще 8.

4b157b29989bee068a7be805c29aabc6

Чоловік на ім’я Петро говорить, що по його крамниці, де раніше продавали побутову техніку “прилетіло” вже двічі за рік. Нещодавно окупанти запустили по місту дрон, через що загинула жінка, ще 6 людей отримали травми. Того дня, Петро вцілів лише тому, що запізнився на роботу.

У будинку поруч вибиті вікна. Місцевий житель Олексій прийшов допомогти рідним приятеля, який нині воює. Виймає з балкону вибите скло, нове ставити поки не буде.

Як росія знищує Нікополь: відео

Мешканці уникають відкритого простору: як росія знищує Нікополь

Навіть вдень вулиці Нікополя напівпорожні. Мешканці уникають відкритого простору – тривога не встигає пролунати, як починається обстріл. Чи не єдиний острівець, де більш-менш людно, невеликий базар. Тут жителі продають те, що попри обстріли змогли виростити на власних городах. Сюди приходять і для того, щоб дізнатись останні новини.

За п’ятнадцять місяців обстрілів у Нікополі розбиті чи пошкоджені майже п’ять тисяч об’єктів. Це школи, лікарні, підприємства і сотні житлових будинків.

«Перерви у нас немає між обстрілами і в цей час наша основна задача, усувати наслідки обстрілів. За кошти бюджету міста ми відновлюємо пошкоджені приватні будинки, багатоквартирні будинки», розповів міський голова Нікополя Олександр Саюк.

Від початку повномасштабного вторгнення окупанти вбили 29 містян та поранили ще майже дві сотні.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×