Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1496
1496

Олександр з Нікополя, який прихистив понад 20 собак, став героєм сюжету дніпровських журналістів

У Нікополі чоловік прихистив понад 20 собак (відео)

Олександр з Нікополя, який прихистив понад 20 собак, став героєм сюжету дніпровських журналістів. Нагадаємо, днями Nikopolnews.писав про чоловіка з добрим серцем, який підбирає покинутих тварин і опікується ними.

Про нього розповіла волонтерка Анастасія Князева. Вона просила підтримати Олександра – продуктами для тварин. А також чоловікові потрібен був теплий одяг. Згодом Настя подякувала усім, хто відгукнувся, за допомогу.

А Олександр став героєм сюжету Суспільне.Дніпро.

Він розповів журналістам, що декого з тварин віддали знайомі та сусіди, які евакуювалися з міста. Інколи підкинутих псів знаходив біля свого будинку. Зараз всі живуть з ним, годувати їх допомагають місцеві жителі та волонтери. За словами Олександра, перших трьох собак йому залишив знайомий.

«Потім люди почали виїжджати, як нас почали обстрілювати, — почали підкидувати. Ну, як міг, так ділився. Я, кажу, сам ліпше не поїм, але дам їм, щоб вони ситі були”, – каже  Олександр.

Собаку Боню Олександру залишив сусід, який евакуювався з Нікополя. Чоловік каже, вона єдина з його собак, яка знає, як діяти під час обстрілів:

«Коли починають стріляти, вона вже знає, що таке вистріл, і одразу ховається в сарай. Вони всі пригають на мене: хто облизує, хто гавкає. Кажу їм: все буде добре», говорить чоловік.

Зараз у чоловіка 17 собак. Одну чоловік знайшов нових господарів, ще двоє померли.

Олександр з Нікополя, який прихистив понад 20 собак, став героєм сюжету дніпровських журналістів

Олександр мешкає в прибережному районі, який найчастіше обстрілює армія РФ. Влітку минулого року снаряд розірвався у нього на подвір’ї.

«В сараї розвалилось все, двері не зачиняються. Вибуховою хвилею все повибивало… Мені кажуть, щоб я кинув, а я не можу!», каже чоловік

Собак він тримає у будинку, щоб убезпечити їх від уламків в разі обстрілу. Годувати тварин чоловікові допомагають місцеві жителі та благодійники.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×