Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
928
928

Гатили по храму та школі: як у Нікополі ліквідовують наслідки обстрілів на Великодні свята

у Нікополі ліквідовують наслідки обстрілів на Великодні свята

У Нікополі ліквідовують наслідки обстрілів, які окупанти завдали по місту на Великодні свята. У суботу від дій терористів постраждав храм та одна з місцевих шкіл.

Про це йдеться у сюжеті «Подробиці»,  передає Nikopolnews.

В ніч на суботу армія рф обстріляла один з місцевих храмів. Осколками та вибуховою хвилею пошкоджено близько 10 вікон, церковна крамниця й фасад храму. Він виглядає, як решето. На щастя ніхто не постраждав.

Зранку наводити лад на території храму прийшли віряни.  Настоятель показав журналістам осколок, який витягнули з центральних воріт собору.

За словами прихожанки Марії, від коли росіяни почали гатити по Нікополю, це вже другий приліт саме цьому храму.

«Ми розуміємо, що знаходимося тут під загрозою. Але з нами Бог», говорить жінка.

123142

На Великдень артилерійський снаряд впав на подвір’я однієї з місцевих шкіл. На момент прильоту у навчальному закладі був тільки охоронець. Діти вже третій рік навчаються онлайн.

«Якби були працівники технічні, то, мабуть, було б гірше, а так він зайняв місце в укритті і під час тривоги його не було, тому він живий, здоровий і все нормально. Тільки руйнувань дуже багато», говорить Наталя, директор школи.

Зараз триває ліквідація ворожого прильоту. Технічна працівниця Ніна розповідає, що вони прибирали розбите скло на першому, другому і третьому поверхах. Жінка говорить, що коли оголошують загрозу артобстрілу вони спускаються в укриття. А їх у місті оголошують часто, оскільки окупанти не припиняють терор населення.

8797

Ліквідувати наслідки ворожого прильоту працівникам школи допомагають батьки учнів та й волонтери.

Вчитель інформатики Андрій говорить:

«Це не вперше, просто цивільні люди, нікого тут немає. Ні військових об’єктів, нічого. Прильоти посеред білого дня, вечері, вдень, вночі. Коли завгодно»

Гатять окупанти і по освітній, і по соціальній, і по цивільній інфраструктурах. Ліквідовувати наслідки ворожих прильотів людям допомагають комунальники.

У Нікополі ліквідовують наслідки обстрілів на Великодні свята

Новини Нікополя і району: «На початку може було страшно, а зараз працюємо»: як у Нікополі ліквідовують наслідки ворожого обстрілу

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×