Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
468
468

«Страждають люди та їх домівки»: як у Нікополі люди живуть під щоденними обстрілами

«Страждають люди та їх домівки»: як у Нікополі люди живуть під щоденними обстрілами

Як у Нікополі люди живуть під щоденними обстрілами, про це розповіли журналісти «Подробиць». Повідомляє Nikopolnews.

Сьогодні зранку ворог укотре вдарив по Нікополю на Дніпропетровщині. Подробиці атаки ще з’ясовують, – повідомив очільник області Сергій Лисак.

Напередодні по Нікопольщині били з “Граду” та важкої артилерії. У Марганецькій громаді понівечено амбулаторію та приватні будинки. Нікопольський район потерпає від ворожих обстрілів вже понад рік. Кількість пошкодженого майна обліковується тисячами, а поранених – сотні.

За чотирнадцять місяців щоденних обстрілів окупанти поранили понад 260 жителів Нікопольщини. Після однієї з останніх ворожих атак райцентру з осколковими пораненнями до лікарні потрапила місцева жителька.

«Після обстрілів ворожої артилерії до нас надійшла пацієнтка 75 років з осколковими пораненнями кінцівок. Стан її задовільний, ближче до середнього», говорить лікар Сергій.

Як у Нікополі люди живуть під щоденними обстрілами: відео

«Страждають люди та їх домівки»: як у Нікополі люди живуть під щоденними обстрілами

3 тисяч приватних домоволодінь. Російські снаряди не оминули подвір’я Вікторії.

«Був город, були квіти, було все гарно, а зараз плакати хочеться. Пошкоджені вікна, з тієї сторони, також був квітничок – все це знищено. Криша – 8 шиферин вони геть злетіли, пів даху нема. Дякуючи комунальникам приїхали, затягнули плівкою, димоход, не знаю, що з ним робити. Двері були настіж відкриті і в хаті тріснула стеля», каже Вікторія.

За день окупаційні війська по кілька разів атакують мирні квартали Нікополя. Страждають люди та їхні домівки. Масштаби руйнувань щоразу різні, як і види зброї, яку застосовує ворог проти мирних жителів.

«Ворог веде вогневе ураження територій, використовувавши ствольну артилерії – калібр 122 та 152 мм, використовуючи РСЗВ, зокрема “Град” і використовують БпЛА, як у вигляді скидів так і у вигляді камікадзе», розповів начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

Потужною зброєю російська армія обстріляла будинок Ірини. Знесло частину хати.

«Попало прямо в будівлю, пряме влучання в угол дома. Тут були вікна. Вони просто вилетіли. Туди он є ще один приліт. Двері вилетіли, вони взагалі тут валялись», говорить Ірина

Чудом лишилася живою пані Олена. Коли російський снаряд влучив у її будинок, жінка спала. І каже, на щастя в іншій частині будинку.

«По розрушенням, бачите, 2 стіни. Три вікна додатково, одне взагалі вибито зі стіною, два ось ці. Дах – все знесло», говорить Олена.

Будинок пані Олени вже вчетверте потрапляє під ворожий удар. Жінка зізнається, як і попередні рази – все відбудує, щоправда, тепер після зими, бо перебиті всі комунікації. Але залишати рідний Нікополь Олена не збирається. Єдине – просить небайдужих прихистити слухняного пса, бо на нове місце проживання взяти його не може.

«Дуже прошу когось взяти мого пса. 4 роки – німець чистокровний. Звати Шах. Паспорт, щеплення, слухняний, не агресивний», каже місцева жителька Олена

За попередніми даними, навіть під обстрілами у Нікополі залишаються жити половина містян, а це близько 50 тисяч людей.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×