Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
435
435

«Діти розуміють, що вчитися треба»: як у Нікополі під обстрілами працює коледж

як у Нікополі під обстрілами працює коледж

Попри обстріли у Нікополі працює один з коледжів. У ньому дистанційно навчають понад 400 студентів з Дніпропетровської, Херсонської та Запорізької областей.

Про це розповіли на сайті «Суспільне», передає Nikopolnews.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, усіх студентів перевели на дистанційне навчання задля безпеки. Нині усі поверхи порожні, а за партами немає студентів – майбутніх вихователів та вчителів. Але вони продовжують здобувати професії дистанційно. Та навіть займають призові місця на міжнародних конкурсах.

«Діти розуміють, що вчитися треба. Ті, хто хочуть вчитися, їм байдуже дистанційне навчання чи очне. Конференцію створили й працюємо. Вечорами, ночами, як й коли доводиться», говорить викладачка Антоніна Дем’янівна.

526768222acb708f

Нещодавно один зі студентів викладачки Олексій взяв участь у міжнародному конкурсі та отримав президентську стипендію.

«З моєю вчителькою Антонією Дем’янівною ми готували багато тем, аналізували. Про перемогу я дізнався у свій день народження і це було для мене подарунком», розповів хлопець.

2222

Понад 15 років у коледжі працює і пані Людмила. Вона викладає психологію. Жінка розповідає, що майже щодня їй телефонують учні за порадою і моральною підтримкою.

«Є випадки, коли діти бояться. Вони говорять про свої страхи, але не озвучують, що конкретно через обстріли, а взагалі. Тобто у дітей паніка. Вони запитують про те, коли війна закінчиться, коли зможемо побачитися», говорить пані Людмила.

724fec2a0dfeeb47

В умовах війни працює і директор коледжу пані Любов. У її кабінеті зберігаються нагороди студентів різних років. Є і ті, які студенти здобули під час великої війни. Зокрема, перемогу здобула й волейбольна команда.  Вона й до початку війни замала перші місця на змаганнях.

У Нікополі під обстрілами працює коледж: відео

 

Новини Нікополя і району: Народилося майже 1000 дітей: як у Нікополі під обстрілами працює пологовий будинок

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×