Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
279
279

«Сьогодні вихідний чи приліт»: як у Нікополі рятують та евакуюють тварин до Польщі

«Сьогодні вихідний чи приліт»: як у Нікополі рятують та евакуюють тварин до Польщі

Як у Нікополі рятують та евакуюють тварин до Польщі, розповіла журналістам сайту «Суспільне» директор БФ «Шанс на життя» Олена Омельченко, передає Nikopolnews.

У  нашому місті вже 6 років працює притулок для тварин. Ними опікується БФ «Шанс на життя», на чолі з його директором Оленою Вошун. За цей час зоозахисники врятували не одну тисячу тварин. Навіть коли почалася повномасштабна війна, волонтери продовжили опікуватися тваринами.

9953d8daf5d14a3a

Коли Нікополь почала обстрілювати армія рф, люди почали виїжджати з міста, залишаючи у ньому домашніх тварин. Волонтерам доводилося рятувати тварин і від осколкових поранень. Зокрема, Олена  Вошун врятувала від такого поранення власного кота

«Уламкове поранення — це ж не просто там розріз. Уламок гарячий, гострий, брудний. Він страшенно інфікує рану і він страшенно спікає рану. Тобто там просто гарячий варений фарш всередині виходить. Довелося все це вичищати, я ж кажу, рана аж до грудинної кістки, аж то так все повністю розрізане», розповіла волонтерка.

Вона разом з однодумцями під обстрілами продовжує опікуватися безпритульними тваринами. Здорових  та молодих собак вони стерилізують. А потім шукають їм родини. Хворих залишають у притулку.

Як у Нікополі рятують тварин

За словами Олени Вошун, понад 100 собак їй вдалося евакуювати до Польщі.  Оскільки там, зовсім інше відношення до тварин.

«Страшно так, як їх залишити, їх не можна залишити ні на один день. Не можна їм сказати: «Сьогодні вихідний чи сьогодні приліт, чи в мене щось десь болить, чи щось десь мені страшно». Та і не вийти на роботу не можна. За ними треба прибрати і їх треба нагодувати і напоїти, як мінімум», розповідає Олена про тих тварин, які залишаються у місті.

9953d8daf5d14a3a

Коли були влучення ворожих снарядів неподалік притулку, його співробітники боялися йти на роботу. Але собаки, і люди вже адаптувалися до обстрілів. Також до обстрілів адаптувалися і собаки, які живуть в інших районах міста.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×