Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3846
3846

«Кожну копійчину вкладаєш у воду зараз»: у Нікополі частково відновили водопостачання, але продовжується підвіз води

у Нікополі частково

У Нікополі частково відновили водопостачання, але продовжується підвіз води. Повідомляє Nikopolnews з посиланням на сайт «Суспільне».

У Нікополі на Дніпропетровщині після понад двох тижнів з часу руйнування Каховської ГЕС частково відновили централізоване водопостачання. Нині воно є у третини жителів. Однак використовувати цю воду, як питну, не можна. Через те, що труби тривалий час були сухими, її подають з підвищеним вмістом хлору. Тому місцеві жителі продовжують набирати воду в пунктах роздачі.

у Нікополі частково

Жінка на ім’я Марина прийшла з кількома бутлями. Говорить, що найбільше витрачає на трьох собак. Жінка також має город, більшість овочів уже посохли, адже єдиний полив – дощ.

«Ми в приватному секторі. Набираємо багато. 20 літрів належить, але беремо більше. Собаці на раз пляшка. Літо, спекотно. Якби не так спекотно було…», розповідає жителька Нікополя.

Ігор живе у багатоповерхівці. Він розповідає, водопостачання у нього ще не відновили, тож він уже вдруге за день приходить набирати воду для себе, дружини та двох доньок.

у Нікополі частково

«Одній 10, іншій – 6 учора виповнилося. От, зроблю подарунок їй – покупається. Щодня ходимо, по літрів 40 набираємо щодня. Туалет змити, покупатися», каже чоловік.

Відсутнє водопостачання й у Меланії. Жінка живе у приватному секторі з чоловіком та двома дітьми. Питну воду, каже, щодня привозить із центру міста, у якості технічної використовують дощову.

«Їжджу набираю воду, дощову збираємо у дворі. Потім кип’ятимо – можна хоча б посуд помити», розповідає вона.

У Нікополі частково відновили водопостачання, але продовжується підвіз води

у Нікополі частково

Кілька бутлів везе додому Катерина. Вона також приходить до пункту роздачі по кілька разів, бо живе у квартирі, тому потребує додаткової води для вбиральні. Питну воду купує.

«Потихеньку привезу, цим перу, в туалеті промиваю. Кожну копійчину вкладаєш у воду зараз.3500 пенсію я отримую і вкладаю потрохи. Аби війна закінчилась, найголовніше – аби війна закінчилась!», сказала вона.

За інформацією міського голови Нікополя Олександра Саюка, у місті облаштовано 24 пункти видачі води. Вона питна, однак перед вживанням треба прокип’ятити. Воду в цистернах привозять й рятувальники.

у Нікополі частково

«Є визначений перелік місць віддачі води з пожежних автомобілів та місця заправки. І вони по маршруту їздять з 6 ранку до 9, заправляють пункти видачі води. На території міста беруть з резервних ємностей міськводоканалу», розповів начальник 28-ої державної пожежно-рятувальної частини Нікополя Ігор Ткачук.

За його словами, для підвозу води використовують 7 пожежних цистерн. Щодня привозять понад 300 тонн.

Частково відновили постачання та привозять воду в цистернах: Нікополь після руйнування дамбиЧастково відновили постачання та привозять воду в цистернах: Нікополь після руйнування дамби
To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×