Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
7661
7661

Протягом 5 днів планують відновити водопостачання для всіх мешканців Нікополя

водопостачання

Протягом 5 днів планують відновити водопостачання для всіх мешканців Нікополя. Про це повідомив заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, передає Nikopolnews.

В Україні триває ліквідація наслідків підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Особливу увагу приділяють населеним пунктам, які постраждали через обміління водосховища.

«Дніпропетровська область. Тримаємо на контролі з водою в Нікопольському та Криворізькому районах. Об’єкти, які втілювали весь цей час, вже дають результат.», повідомив Олексій Кулеба.

За його словами, відсьогодні відновлюють централізовану подачу води в Покрові. Це відбувається поступово, як того вимагає технологічний процес. Найближчі дні вміст хлору у воді буде перевищувати звичний. Вже через тиждень містяни зможуть отримати стабільну послугу водопостачання.

Протягом 5 днів планують відновити водопостачання для всіх мешканців Нікополя

водопостачання для всіх мешканців Нікополя

«У Нікополі система водопостачання працює на 30%. Попри ворожі обстріли триває відновлення та модернізація у всій системі. протягом 5 днів планується відновити подачу води для всіх мешканців міста», говорить Кулеба.

Він обіцяє, що вода буде і в кранах мешканців Марганець. Вже монтується водопровід.

«Місто Кривий Ріг – вода є, подається погодинно. Продовжується будівництво магістрального водопроводу «Інгулець-«Південний» – масштабний проєкт, який дозволить дати воду двом районам. Йому – максимум уваги та сил від місцевої та обласної влади», каже заступник Керівника Офісу Президента України

Важливо, що в громаді постійно підвозиться вода. На Дніпропетровщину вже доставили майже 13 тис тонн води. Розгорнули 270 пунктів, де люди можуть її набрати.

 Триває відновлення водопостачання на Херсонщині

водопостачання

У Херсонській області поки що напружена ситуація з постачанням води у Милівській громаді, Нововоронцовській громаді та місті Берислав. Там тривають роботи з якнайшвидного відновлення повноцінного водопостачання в районі. Людям щодня роздається бутильована вода – містяни вже отримали близько 40 тис літрів.

«Також протягом наступного тижня для Бериславщини буде встановлений мобільний фільтр для очистки води, потужністю до 30 тис літрів на добу», пообіцяв Кулеба.

У мікрорайоні Острів міста Херсон- централізоване водопостачання підключено для технічних потреб. Через декілька днів в кранах вже буде питна вода.

«Окрім ліквідації наслідків теракту на Каховській ГЕС, триває відновлення водопостачання й на Донеччині. Там через постійні обстріли повноцінно не працює система водопостачання», наголошує Олексій Кулеба.

Через зруйновану у травні дамбу Карлівського водосховища у місті Покровськ вода подається погодинно. Також організований постійний підвіз води людям.  Відновлення водопостачання з Карлівського водосховища планується до середини липня.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×