Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2396
2396

Мер Нікополя пояснив, чому тільки зараз почали встановлювати мобільні укриття

Мер Нікополя пояснив, чому тільки зараз у Нікополі почали встановлювати мобільні укриття

Як повідомляв раніше Nikopolnews, у Нікополі почали встановлювати мобільні укриття на зупинках міста. Ми публікували світлини з площі Незалежності, де 23 березня тривали відповідні роботи. Стало відомо, чому вони почалися тільки зараз, адже обстріли міста тривають з липня. Роз’яснення надав міський голова Олександр Саюк.

За словами Олександра Саюка, влада почала займатися цим питанням ще в кінці 2022 року.

Але основна проблема полягала у тому, що запропоновані для закупівлі та встановлення варіанти не мали необхідного сертифікату. Там де сертифікат був, вартість починалась (для укриття на 20-25 осіб) з 1-2 мільйонів гривень. Але строки виготовлення були незрозумілими.

Це питання ми обговорили з Нікопольським заводом феросплавів і по ініціативі його керівника, Пономаренка Руслана Валерійовича, було прийнято рішення, що завод повністю візьме на себе весь комплекс робіт, від початку до встановлення цих укриттів, – сказав міський голова

За його словами, це зайняло певний час. Знадобилось близько 2-х місяців на опрацювання технологічних та технічних питань. Але зараз у Нікополі вже встановлюють 2 такі споруди.

Олександр Саюк наголосив на важливій деталі.. Фінансування цих комплексних робіт повністю взяло на себе підприємство – АТ Нікопольський завод феросплавів. Тому з бюджету міста на це не йде жодної копійки.

Виражаю подяку, як керівництву, так й робітникам заводу, за те, що є така можливість для нікопольців і в Нікополі буде з’являтись все більше таких укриттів, – сказав мер Нікополя

Мер Нікополя пояснив, чому тільки зараз почали встановлювати мобільні укриття: відео

Ми запитали у Олександра Саюка, скільки всього планується встановити таких укриттів у Нікополі. Він відповів, що є можливість монтувати по 3-4 об’єкти на місяць. Скільки ж їх буде всього, поки невідомо. Очевидно, це залежить від ситуації на фронті. Адже всі ми сподіваємося, що вже незабаром почнеться український контрнаступ, буде звільнено Енергодар, і бетонні укриття Нікополю не знадобляться.

Ще новини Нікополя:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×