Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
936
936

На Дніпропетровщині найважча ситуація з електроенергією – коли вона покращиться

На Дніпропетровщині найважча ситуація з електроенергією – коли вона покращиться

На Дніпропетровщині найважча ситуація з електроенергією. Про це заявив у ефірі телемарафону голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус, передає Nikopolnews.

Герус також розповів, коли в Україні покращиться ситуація з постачанням електрики.

Він відзначив, що після ракетної атаки 16 грудня більшість пошкоджень на енергооб’єктах вдалося усунути, наразі електроенергію отримує більшість споживачів.

«Найскладніша ситуація в Дніпрі та області… Ми ще не повернулися до стану до ракетної атаки, і в системі існує дефіцит в районі 4 тис. мегават, найбільше відключень в центральній та східній частині України», – сказав він.

У найближчі три дні (до 20 грудня) в Україні прогнозують похолодання, тому зросте навантаження на мережі, але після цього ситуація покращиться, додав Герус.

В найближчі день-два буде відновлено і запущена в роботу ще частина енергетичних об’єктів, тоді дефіцит зменшиться.

«До вівторка ситуація буде складною, але вона поступово покращуватиметься. З вівторка обсяг відключень має зменшитись і повернутись до показників декілька днів тому», – сказав Герус.

Нагадаємо, під час масованої атаки по Україні у п’ятницю, 16 грудня, російські окупанти знову поцілили по енергетиці України, випустивши близько 100 ракет, з яких 61 було збито. Інші накоїли лиха.  Внаслідок російських обстрілів були пошкоджені близько 9 об’єктів генерації. До 50% українців втратили доступ до електроенергії.

Яка ситуація на Дніпропетровщині у найбільших містах

Станом на ранок ситуація з електроенергією залишалася складною.

У Дніпрі були все ще зупинені районні котельні, працювала тільки низка будинкових і одна районна котельня у Лівобережній частині міста.

У Кривому Розі на 100% було підключено воду, частково від електрики, частково від генераторів. 90% міста мала тепло. Газопостачання здійснювалося стабільно всім споживачам. Місцевий електротранспорт сьогодні не працював через обмеження щодо постачання електроенергії.

У Кам’янському після відновлення електропостачання, зранку знову була відключена лівобережна частина міста, разом з котельнею і правобережною ТЕЦ. Водоканал завершував роботи з відновлення водопостачання на правому березі. Очікувалося відновлення електропостачання для запуску тепломереж міста і водопостачання на лівому березі.

У Павлограді поступово відновлюється електропостачання. Постачання води здійснюється, котельні виходять на робочий режим.

У Нікополі зберігаються аварійні відключення електрики. У місті працює інфраструктура, відновлено водопостачання. Працюють лікарні та інші важливі об’єкти.

Як відновлюються регіони після ракетної атаки 16 грудня: що зі світлом, водою, теплом

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×