Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
8775
8775

Яка ситуація у 5-ти найбільших містах Дніпропетровщини після ракетної атаки

Яка ситуація у 5-ти найбільших містах Дніпропетровщини після ракетної атаки

Дніпропетровщина оговтується після чергової ракетної атаки, здійсненої росіянами у п’ятницю 16 грудня. Сьогодні країна-терорист сьогодні знову завдала масовані ракетні атаки по енергетичній та цивільній інфраструктурі України. Військові рф випустили 76 ракет – з них 72 крилатих типу Х-101, “Калібр”, Х-22 та 4 керовані авіаційні ракети Х-59. Силами ППО знищено 60 ворожих ракет. З них над Дніпропетровщиною– 10. Але влучання є. Nikopolnews дізнався, яка ситуація у 5-ти найбільших містах Дніпропетровщини  станом на вечір п’ятниці.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у вечірньому зверненні 16 грудня заявив, що в області знову блекаут і слід готуватися до тривалих відключень електроенергії.

Яка ситуація у 5-ти найбільших містах Дніпропетровщини

Дніпро

Яка ситуація у 5-ти найбільших містах Дніпропетровщини після ракетної атаки

Інформацію станом на 19:30 надав міський голова Борис Філатов. Він розповів, що у зв’язку з черговою терористичною атакою російської федерації по об’єктам енергетичної інфраструктури в Дніпропетровській області маємо критично низький рівень електропостачання.

Без енергозабезпечення залишились більшість комунальних об’єктів тепло- та водопостачання.

Завдяки титанічній праці енергетиків близько 21:00 планується поступова подача електроенергії на найбільші у місті насосно-фільтрувальні станції.

А от обласне комунальне підприємство, що постачає воду мешканцям частини правого берега  поки що очікує завершення ремонтних робіт з боку Укренерго, тож відновлення водопостачання планується там лише близько 15:00 17-го грудня.

Більшість котелень міста також очікують відновлення електро- та водопостачання.

Комунальники працюють цілодобово для покращення ситуації у місті.

Враховуючи кризовість ситуації в Дніпропетровський області енергетики з ДТЕК спільно з Укренерго розробляють графік включень електроенергії побутовим абонентам.

Кривий Ріг

Яка ситуація у 5-ти найбільших містах Дніпропетровщини після ракетної атаки

Інформацію станом на 20:00 надав начальник ВЦА  Рогу Олександр Вілкул

Ракетна атака накоїла у Кривому Розі великої біди. Сюди прилетіли 5 ракет, зруйновано енергетичний об’єкт, є влучання в промислове підприємство і пряме влучення в багатоквартирний триповерховий житловий будинок у північній частині міста. Поранених 13, у тому числі четверо дітей – трирічні хлопчик та дівчинка і семирічні хлопчик та дівчинка. Троє поранених, включаючи одну дитину 7-ми років – у тяжкому стані.

Станом на 20:00 відомо, що загинуло три людини: 64-річна жінка та 30-річне подружжя. Без вісті зникла їх півторарічна дитина. Рятувальники розбирають завали і шукають дитину.

У даному будинку мешкало більше 100 осіб. Мешканці цього та сусідніх будинків, у яких є пошкодження, розміщені у Пунктах тимчасового перебування. Аварійні бригади з усього міста ліквідують наслідки ураження у сусідніх будинках – це 30 будинків, школа та лікарня.

Також у Криворізькому районі поранення отримав працівник підстанції.

У Кривому Розі одразу після атаки було введено в дію План роботи за повної відсутності електроенергії.

-Електрика. У місті намагаються підключати перш за все критичну інфраструктуру – це лікарні, котельні та насосні. Світло може з’являтися в будинках людей лише там, де на лініях є об’єкти критичної інфраструктури.

Вода. Здійснюється підключення водозаборів та насосних у місті, де це можливо – переведено на генераторі. Перші та другі підйоми води працюють, вода є на перших поверхах. Наразі підключається третій підйом води. Близько 50% жителів міста з водою. Там, де здійснити прокачування води на генераторах було неможливо – туди здійснюються підвезення води автоцистернами.

Кам’янське

Яка ситуація у 5-ти найбільших містах Дніпропетровщини після ракетної атаки

Інформації про ситуацію в Кам’янському небагато. Останнє повідомлення на сторінці міського голови Андрія Білоусова було оприлюднено близько 12:00 16 грудня. У ньому мер дає адреси пунктів незламності і діючих свердловин.

Судячи з коментарів під дописом, залишених вже увечері, у місті досі проблеми і зі світлом, і з водою.

Павлоград

Яка ситуація у 5-ти найбільших містах Дніпропетровщини після ракетної атаки

Остання інформація про ситуацію у цьому місті оприлюднена в групі Павлоград офіційний близько 14:00. Влада зазначає, що місто повністю знеструмлене. Тому вуличного освітлення не буде. Більш свіжої інформації знайти не вдалося.

Нікополь

Яка ситуація у 5-ти найбільших містах Дніпропетровщини після ракетної атаки

Інформацію станом на 17:00 оприлюднив міський голова Олександр Саюк. Він розповів, що у місті проблеми з електрикою, але, незважаючи на це, комунальні підприємства працюють.

Лікарні, а також 15 «Пунктів Незламності» та інші важливі об’єкти Нікополя працюють на генераторах.

Місцеві мешканці повідомляють, що після ракетної атаки у Нікополі було відключено світло, але увечері електроенергія деінде почала з’являтися. Також у місті проблеми з водопостачанням.

Чи варто святкувати Новий Рік і Різдво під час війни та прикрашати ялинки?

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×