Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
7335
7335

На Дніпропетровщині затримали підозрюваного у звірствах в Бучі

На Днепропетровщине задержали подозреваемого в зверствах в Буче

На Дніпропетровщині затримали підозрюваного у звірствах в Бучі. Ним виявився мешканець Кривого Рогу, який перейшов на бік окупантів і скоював злочини разом з ними. Про це повідомляє Національна поліція України, передає Nikopolnews.

Житель Кривого Рогу приїхав у Бучу до родичів, патрулював разом із військовими рф, психологічно тиснув на жителів Бучі,  погрожував їм вбивством, залякував зброєю, а прихильників Збройних сил України – катував. За такі дії фігуранту загрожує довічне позбавлення волі.

Оперативники Департаменту карного розшуку спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України затримали підозрюваного на Дніпропетровщині, де він переховувався після звільнення Київщини від ворога.

На Дніпропетровщині затримали підозрюваного у звірствах в Бучі

В ході розслідування кримінального провадження поліцейські зібрали докази причетності до злочинної діяльності 62-річного громадянина України.

За матеріалами слідства, в лютому 2022 року,  перебуваючи у місті Буча Київської області, чоловік перейшов на бік окупантів. Спільно з ними він патрулював, залякував і бив місцевих мешканців,  а також погрожував їм вбивством і здавав позиції українських військових.

Окрім того, слідство встановило, що підозрюваний  разом із російськими військовими  бив і катував людей, які підтримували Збройні сили України, чинили опір загарбникам та не погоджувалися на співпрацю.

Всі слідчі дії проведені поліцейськими у рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ч. 2 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 110-2 (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

На Дніпропетровщині затримали підозрюваного у звірствах в Бучі

На Дніпропетровщині затримали підозрюваного у звірствах в Бучі

Під час обшуку в помешканні зловмисника поліцейські вилучили речові докази, які свідчать про його співпрацю з окупантами. Тож фігуранту уже оголошено про підозру у державній зраді. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Вбили і спалили разом з будинком 75-річного дідуся: у Марганці затримали підозрюваних у жахливому злочині

У Нікополі поліцейські затримали трьох збувачів наркотиків, серед них дві жінки

На Дніпропетровщині депутат під виглядом гуманітарної допомоги отримав зброю (відео)

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×