Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1251
1251

Найбільший у Нікополі Державний Прапор вивісили на новому храмі: його історія і цікаві факти

Найбільший у Нікополі Державний Прапор вивісили на новому храмі: його історія і цікаві факти

На першому типовому храмі Православної церкви України у Нікополі вивісили найбільший Державний Прапор у місті. Історію цього прапору і цікави факти про нього розповість Nikopolnews.

Цей стяг площею 19 квадратних метрів був пошитий 15 років тому відомим у Нікополі подружжям – Павлом і Гражиною Андрощуками. Саме Павло Андрощук і вивісив його на стіні храму напередодні Дня Державного Прапора, що святкується в Україні завтра, 23 серпня.

Найбільший у Нікополі Державний Прапор за своє довге життя встиг побачити багато різних подій, бо не лежав у скрині, а активно брав участь у культурно-громадських заходах.
Так, він незмінно ставав окрасою десяти фестивалів українсько-польської культури, які організовували у Нікополі Павло і Гражина Андрощуки на сцені КСК.

Найбільший у Нікополі Державний Прапор вивісили на новому храмі: його історія і цікаві факти
Його брали на відкриття знаку «Фрагмент карти Г.Л. де Боплана», що біля будівлі виконкому.
Після Революції Гідності прапор урочисто несли під час патріотичних заходів – маршів на День Вишиванки і День Незалежності. А також, коли прикрашали жовто-блакитними кольорами «горбатий» міст на самому початку російсько-української війни.
Величезний стяг розміщували між будинками по вулицям В. Усова і Шевченка до Дня Державного Прапора.
Та не тільки з Нікополем пов’язана його історія. Прапор встиг об’їздити пів-України і побувати на різноманітних заходах у Запоріжжі, Дніпрі, Хмельницькому, Рівному, Донецьку. Побував він і в Польщі – у столиці Варшаві, а також у невеличких містах Холмщини і Лемківщини.

Щороку для нього знаходилася справа!

А у цьому році прапор «пережив» спеціальну прошивку за периметром – все заради того, щоб його можна було прикріпити до стіни храму. Цю роботу швидко і якісно виконала Ольга Зіненко.

І ось, найбільший Державний Прапор Нікополя тепер прикрашає найперший типовий храм Української православної церкви у місті. Його добре видно як з внутрішньої, так і з зовнішньої частини релігійної споруди.

Найбільший у Нікополі Державний Прапор вивісили на новому храмі: його історія і цікаві факти

Це нова сторінка в житті прапора. Тут він вдома – вважає Павло Андрощук. І вітає усіх з Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України.

А ми вітаємо Павла Олександровича з Днем народження, який він святкує сьогодні, 22 серпня. Бажаємо здоров’я, злагоди, багато років щасливого життя і, звісно, ж миру після Перемоги. Дякуємо за все зроблене для нашого міста і України!

До речі, нещодавно “NikopolNews” писав:

Як у Нікополі відзначать День Державного Прапора

Нікополь у пресі 1949-1953 рр.: цікаві факти про життя міста

У новому храмі Нікополя з’явився чотириметровий іконостас у старовинному козацькому стилі

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×