Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1135
1135

Про спроби окупантів наступати на Запоріжжі і перекинути ДРГ на Херсонщині розповіли в ОК «Південь»

Про спроби окупантів наступати на Запоріжжі і перекинути ДРГ на Херсонщині розповіли в ОК «Південь»

Про ситуацію на Запоріжжі і спроби окупантів потрапити на правий берег Херсонщині розповіла начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Nikopolnews, посилаючись на armyinform.

Ситуація залишається досить складною, але під контролем Сил оборони. Дійсно, намагання окупантів вилазками по 10-15 осіб, з підсиленням бронетехнікою, спрямовані на те, щоб промацати міцність нашої оборони. Це вже звична тактика, яку ми в них спостерігали, — розповіла Наталя Гуменюк.

Вона повідомила, що військовослужбовці ЗСУ готові до такого розвитку подій, адже, імовірно, це спроби розосередити наші сили, розвіяти щільність нашої оборони, але наші захисники готові до таких рухів, і в окупантів нічого не виходить.

Ворог також підтягує резерви на цих напрямках, мобілізовані прибувають невеликими партіями через великі втрати в результаті вогневого контролю місць їхнього базування.

Їм доводиться переобладнувати відповідні установи, навіть не специфічно медичні, під шпиталі на Лівобережжі. Там активно триває робота з ліквідації наших ударів і евакуації поранених, — сказала речниця.

Наталя Гуменюк також прокоментувала нещодавну вилазку ворожої диверсійної групи на Потьомкінські острови. Вона зазначила, що такі спроби нечасті, але регулярні.

Ворог намагається зайняти позиції, з яких йому буде краще спостерігати за розвитком подій Сил оборони на правому березі й краще підбирати об’єкти для ураження. Хоча їхній вогонь, як правило, характеризується як килимовий. Вони абсолютно не розділяють об’єкти інфраструктури, військової або цивільної, — повідомила вона.

Загарбники намагаються таким чином зайняти позиції, зокрема для мінометних груп, для того, щоб продовжувати терор жителів українського Правобережжя. Тому Сили оборони протидіють цій активності та тримають цю місцевість під вогневим контролем.

Про спроби окупантів наступати на Запоріжжі і перекинути ДРГ на Херсонщині розповіли в ОК «Південь»

Тим часом Генштаб повідомляє про обстріли на Запоріжжі і Херсонщині 25 січня

На Запорізькому напрямку від танкового та артилерійського вогню постраждали райони двадцяти населених пунктів. Серед них – Времівка, Вільне Поле і Новопіль Донецької області та Мала Токмачка, Новоданилівка і Оріхів на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів зазнали шістнадцять населених пунктів, зокрема, Гаврилівка, Дудчани, Качкарівка, Білозерка, Новокаїри, Републіканець та Херсон.

Чому про вихід ЗСУ із Соледара повідомили тільки зараз – пояснення військових

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×