Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
16178
16178

Названо дату перебування місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС

https://www.wsj.com/articles/u-n-inspectors-head-to-ukraine-nuclear-plant-as-safety-fears-grow-11661764952?mod=hp_lead_pos7

У ЗМІ назвали дати перебування МАГАТЕ на Запорізькій АЕС, передає Nikopolnews, посилаючись на The Wall Street Journal.

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на Запорізьку АЕС (ЗАЕС) розпочнеться 31 серпня, у середу, і триватиме до 3 вересня, пише видання.

“Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило в понеділок, що група на чолі з його генеральним директором Рафаелем Гроссі прямує на станцію, щоб оцінити збитки, перевірити системи безпеки та оцінити стан персоналу. Згідно з внутрішнім українським урядовим документом, з яким ознайомилася The Wall Street Journal, перевірка розпочнеться в середу і триватиме до суботи”, – пише видання.

Раніше очільник МАГАТЕ у своєму Twitter повідомив, що місія організації вже прямує в Україну.

Перед цим міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звертався з листом до Генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі та Генерального секретаря ООН Антоніа Гутерреша із закликом відправити міжнародну місію під керівництвом МАГАТЕ та за участю військових експертів ООН для оцінки загроз ядерній безпеці та безпеки Запорізької АЕС.

Тим часом, окупанти в Енергодарі влаштовують провокації, обстрілюючи мирні квартали і звинувачуючи у цьому ЗСУ. Також вони організували збір підписів серед місцевих мешканців під листом до МАГАТЕ.

Російські окупанти створили дезінформаційний лист представникам МАГАТЕ і збирають підписи населення Енергодару під заявою, в якій вимагають припинити обстріл атомної станції нібито силами ЗСУ. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

«Це маніпуляція, мета якої введення в оману населення тимчасово окупованих територій, а також інспекції МАГАТЕ», – зазначають у ЦПД.

Крім того, окупанти катують працівників Запорізької АЕС, щоб змусити їх нічого не розповідати інспекторам МАГАТЕ про ризики для нормальної роботи станції.

«Таким чином рашисти штучно створюють умови, щоб МАГАТЕ зафіксувало потрібні їм висновки, а в усіх проблемах звинуватило Україну», – попереджають у Центрі протидії дезінформації.

Тимчасово окупована Запорізька АЕС вийшла з-під контролю – МАГАТЕ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×