Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
5779
5779

«Якщо Нікополь не обстрілюють, ми знаємо, що Гроссі приїхав на ЗАЕС» – Тетяна Обиденна виступила у Страсбурзі

«Якщо Нікополь не обстрілюють, ми знаємо, що Гроссі приїхав на ЗАЕС» - Тетяна Обиденна виступила у Страсбурзі

Перша заступниця міського голови Нікополя Тетяна Обиденна виступила у Страсбурзі. Її запросили на Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи. Під час виступу вона розповіла, зокрема, за якої умови Нікополь не обстрілюють росіяни.

Відео виступу Тетяни Обиденної оприлюднив у своєму Телеграм-каналі голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає Nikopolnews.

Під час засідання Палати регіонів Тетяна Обиденна розповіла про всі жахи війни, які доводиться переживати Нікополю – прифронтовому місту, яке щодня обстрілює ворог. А також про проблеми з водою після теракту на Каховській ГЕС.

Все це для того, аби світ розумів, що росія умисно чинить геноцид та екоцид на українській землі.

«Якщо Нікополь не обстрілюють, ми знаємо, що Гроссі приїхав на ЗАЕС»

Тетяна Обиденна розповіла європейським депутатам, що місто Нікополь перебуває на відстані 5 км від лінії зіткнення та за 7 км від Запорізької АЕС. Вона нагадала про ризик ядерної катастрофи. Повідомила, скільки загиблих, поранених і руйнувань у Нікополі внаслідок обстрілів.

Якщо місто не обстрілюють, то ми знаємо, що гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі приїхав на ЗАЕС. Кілька разів за минулі два роки ми були на межі ядерної катастрофи. Це не теоретична загроза. За два дні ми видали мешканцям Нікополя 70 тисяч пігулок калію йодиду. Починаючи з липня 2022 року загинуло 40 нікопольців. 255 отримали поранення, з яких половина – тяжкі. У місті пошкоджено понад 500 багатоквартирних будинків та 4100 приватних. Життя людей постійно знаходиться під загрозою. Я сама собі задаю питання: «Що відбувається?» Країна-агресор хоче знищити Україну і всіх українців, – сказала заступниця мера

«Черги за водою – це середньовіччя, у яке нас заганяє Російська Федерація»

Окремо Тетяна Обиденна торкнулася ситуації зі знищеним Каховським водосховищем, заявивши, що це для Нікополя – більше, ніж екологічна трагедія. Адже рівень води впав на 11 метрів. А вся інфраструктура регіону була побудована під Каховське водосховище, якого тепер немає.

Влітку 2023 року в 35-градусну спеку місто Нікополь залишилося без води. Були зруйновані водозабори. Черги людей за водою – питною та технічною – це картини середньовіччя, в яке нас заганяє російська федерація. За півтора місяці, значними зусиллями, під обстрілами, нам вдалося побудувати тимчасову систему водозабору. На період відсутності водопостачання в місті були розгорнуті більше 40 пунктів видачі технічної та питної води. Працювали 35 одиниць техніки – вода розвозилась з 5 ранку до 10 вечора. В середньому за добу видавалось 700 метрів кубічних води. Допомогу місту надавали держава, інші українські регіони та міжнародні партнери. Зараз державою ля нашого міста будується альтернативний магістральний водогін, – розповіла заступниця міського голови Нікополя

Ще новини Нікополя: Микола Лукашук розповів про Нікополь у Страсбурзі на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×