Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1172
1172

«Росія у 2022 році все підготувала для ядерної катастрофи на ЗАЕС»: в ГУР розповіли, як намагалися звільнити станцію (відео)

«Росія у 2022 році все підготувала для ядерної катастрофи на ЗАЕС»: в ГУР розповіли, як намагалися звільнити станцію (відео)

В ГУР розповіли, як намагалися звільнити станцію, аби не допустити ядерної катастрофи на ЗАЕС. За даними української розвідки, росіяни створили усі умови для того, аби здійснити теракт у будь-який час, коли вони вважатимуть такий сценарій вигідним для себе. Дізнавшись про це, влітку 2022 року ухвалили рішення про висадку десанту в Енергодарі.

Про це йдеться у документальному фільмі ГУР Війна за море: від Дніпра до Криму, передає Nikopolnews.

Окупанти окупували ЗАЕС 4 березня 2022 року, це стало безпрецедентним актом в історії світової атомної енергетики.

«Росія все підготувала для ядерної катастрофи на ЗАЕС»: в ГУР розповіли, як намагалися звільнити станцію (відео)

За даними ГУР, Росія замінувала і охолоджувач, і інші об’єкти на території станції, підготувавши її до руйнування і викиду радіоактивних матеріалів.

Крім того, технічно створено умови, за яких РФ може контролювати ситуацію і зробити ядерну катастрофу в будь-який момент із зворотнім відліком: від 10 годин до 14 діб, – заявив начальник Головного управління розвідки МО Кирило Буданов

«Росія все підготувала для ядерної катастрофи на ЗАЕС»: в ГУР розповіли, як намагалися звільнити станцію (відео)

Він зазначив, що у своїх доповідях росіяни пишуть, що локалізувати місце аварії українській стороні буде неможливо, адже розкидання радіоактивних елементів буде тривати стільки, скільки часу буде завантажено на той момент.

Хотіли не допустити ядерної катастрофи на ЗАЕС і спробували звільнити станцію

Щоб запобігти найгіршому сценарію влітку 2022 року було ухвалено рішення провести операцію у Запорізькій області.

Завдання максимум – звільнити ЗАЕС штурмом великими загонами спецпризначенців ГУР МО з неважкою піхотною зброєю, щоб мінімізувати ризики катастрофи. Завдання мінімум – розвідка зручних місць висадки і проходів вглиб зайнятого ворогом узбережжя і набуття досвіду річкових десантів.

Для цього потрібно було непомітно дістатися з правого берега Каховського водосховища на захоплений лівий. Тренування почались влітку 2022 року на Дніпрі.

Під час операції захисники мали підійти до берега, висадитись, знищити ворога, зайняти об’єкт і закріпитися.

Рейд проводили вночі, човни губились, деякі заливало водою, але зрештою перша група досягла берега.

«Росія все підготувала для ядерної катастрофи на ЗАЕС»: в ГУР розповіли, як намагалися звільнити станцію (відео)

Групі важливо було довго не виявляти себе, але раптом у небо піднялись 2 ворожі гвинтокрили Ка-52. Це серйозна загроза і для десанту і для човнів, що чекають.

Було вирішено повернутися, на відході групи відкривали вогонь у напрямку точки висадки, щоб унеможливити переслідування противником, – зазначили розвідники

Тоді звільнити Запорізьку атомну електростанцію не вдалось, але рейди дали оборонцям чимало оперативної інформації та досвід.

В ГУР розповіли, як намагалися звільнити станцію, аби не допустити ядерної катастрофи на ЗАЕС: відео

«Росія у 2022 році все підготувала для ядерної катастрофи на ЗАЕС»: в ГУР розповіли, як намагалися звільнити станцію (відео)«Росія у 2022 році все підготувала для ядерної катастрофи на ЗАЕС»: в ГУР розповіли, як намагалися звільнити станцію (відео)

Ще новини ЗАЕС і Енергодара: 2 роки окупації ЗАЕС:  чому ймовірність трагічних подій на станції зараз висока як ніколи

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×