Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3731
3731

Як мешканці Нікопольщини отримуватимуть воду до побудови водогонів і які дії у разі проблем на ЗАЕС

Як мешканці Нікопольщини отримуватимуть воду до побудови водогонів і які дії у разі проблем на ЗАЕС

Як мешканці Нікопольщини отримуватимуть воду до побудови водогонів і які дії заплановано у разі проблем на ЗАЕС, розповів журналістам начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко, передає Nikopolnews.

За словами Євгена Євтушенка, якщо рівень води у водосховищі спадатиме такими ж темпами, як зараз, то вже завтра два з трьох водоканалів району не зможуть технічно здійснювати водопостачання. Працюватиме поки що тільки водоканал Нікополя. Він ще має таку можливість. Ситуацію з водопостачанням можна назвати критичною, але найменш критична вона для Нікополя.

Як відомо, держава запланувала побудову водогонів, які в подальшому забезпечать водою Нікополь, Марганець і Покров. На це вже виділили кошти, а роботи планують розпочати за 3-5 днів.

Але до запуску водогонів треба якось дожити.

Як мешканці Нікопольщини отримуватимуть воду до побудови водогонів, якщо централізованого водопостачання вже не буде?

За словами Євгена Євтушенка, влада працює над залученням води до Нікопольського району.

Найперше, що ми зробили, це попросили людей зробити запаси води, поки у них вона є в кранах. Закупити бутильовану воду. Друге, що ми робимо, – залучаємо міжнародні і українські фонди, які нададуть нам додаткові обсяги бутильованої води. Вже зараз формуються вантажі і будується логістика. І ми сподіваємось, що протягом сьогоднішнього і наступного дня ми почнемо отримувати бутильовану воду, яку громади будуть розподіляти населенню. Окремо ведуться переговори з Укрзалізницею щодо доставки великих вантажів води, – поділився подробицями начальник Нікопольської РВА

Він додав, що до повномасштабної війни на території Нікопольського району проживало близько 280 тисяч мешканців. А зараз тут проживають ще й ВПО. То ж води потрібно багато. Крім того, слід врахувати, що зараз тепла пора року – період ризику кишкових інфекцій.

Які дії влади у разі дестабілізації ситуації на ЗАЕС

Євген Євтушенко повторив те, що вже говорив раніше і він, і інші посадовці: поки що у зв’язку із обмілінням Каховського водосховища для станції критичної ситуації немає. У зупиненому стані вона може досить довго задовольняти свої потреби ставком-охолоджувачем. Але ніхто не знає, що прийде в голову окупантам і що вони можуть утнути.

Якщо буде реальна загроза безпеці людей, влада проведе евакуацію.

Детальніше – у відео нижче.

Як мешканці Нікопольщини отримуватимуть воду до побудови водогонів і які дії у разі проблем на ЗАЕСЯк мешканці Нікопольщини отримуватимуть воду до побудови водогонів і які дії у разі проблем на ЗАЕС

Ще новини Нікополя  і району: Кабмін виділить 1,5 млрд грн на будівництво водогонів для Нікополя, Марганця, Кривого Рогу і Томаківки

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×