Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2622
2622

На війні загинув фундатор нікопольського храму ПЦУ ім. Петра Калнишевського Сергій Ляхович

На війні загинув фундатор нікопольського храму ПЦУ ім. Петра Калнишевського Сергій Ляхович

Раніше Nikopolnews повідомляв про те, що на фронті загинув Захисник з Нікополя Сергій Ляхович. Як стало відомо, він був одним із фундаторів нікопольського храму ПЦУ ім. Петра Калнишевського. Про це повідомив благочинний церков ПЦУ Нікополя і району ігумен Меркурій (Скороход).

Нагадаємо, перший типовий храм ПЦУ у Нікополі засновувався в пам’ять про загиблих воїнів  – з ініціативи їх побратимів. Тому серед фундаторів – учасники АТО/ООС на Донбасі, які допомагали розбудовувати церкву. Саме тут завжди проходять церемонії прощання з полеглими Героями, тут збираються рідні загиблих, тут вінчаються і хрестять дітей нікопольські воїни. Тут вони отримують благословення перед тим, як вирушити на передову.

З приводу загибелі одного із фундаторів храму, Сергія Ляховича, благочинний церков ПЦУ Нікополя і району ігумен Меркурій написав звернення.

На війні загинув фундатор нікопольського храму ПЦУ ім. Петра Калнишевського Сергій Ляхович

«Назавжди 47 нашому Герою і фундатору храму Сергей Ляхович»
Він пішов до легіону Героїв, що тепер боронять нас на небі.
Сергій ясноокий, з щирою посмішкою і такою ж душєю (про таких завжди кажуть: “свій хлопець”), сором’язливий і водночас рішучий… Таким ми запам’ятаємо тебе, Сергійку, назавжди…
Це був твій не перший бій оскільки з 2014 року ти завжди з честю проходив випробування боєм, але, на жаль, цей став останнім.

Щира подяка твоїм батькам, що виховали справжнього патріота України і такого Героя, яким ти став посмертно… Ти приклад мужності і героїзму для усіх нас..
Я пам’ятаю як сьогодні, перший день повномасштабної, і ти вже зранку, отримавши в своєму храмі благословення, рушив на передову.

Згадуйте Сергія з вдячністю, з молитвою, з вірою в перемогу!
Згадуйте зі словами: “Ніколи не пробачимо ворогу твою смерть!”
Слава Герою! Навіки Слава!»

Ще новини Нікопольщини:

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×