Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3039
3039

Нікопольцям пояснили, чому не у всіх будинках відключають світло, і закликали готуватися до можливих нових обстрілів енергосистеми

Нікопольцям пояснили, чому не у всіх будинках відключають світло, і закликали готуватися до можливих нових обстрілів енергосистеми

Начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко звернувся до мешканців Нікополя і району 27 листопада. Він розповів нікопольцям про ситуацію в енергетичній сфері і закликав підготуватися до можливих повторних обстрілів росією енергетичних об’єктів, передає Nikopolnews.

Публікуємо допис Євгена Євтушенка «без купюр»

«Після останнього масованого ракетного удару по Україні енергетикам в короткий період вдалося подати напругу на важливі інфраструктурні об’єкти та обладнання мобільних операторів. Це забезпечило наявність водопостачання, водовідведення, мобільний зв’язок. Наразі, у зв’язку з лімітом потужності, енергетики не мають можливості подати напругу в кожен будинок та вимушені застосовувати віялові відключення. Останні дозволяють підтримувати необхідні параметри напруги і частоти в мережі, якщо цього не робити – енергосистема країни вимкнеться автоматично.

Багато нарікань викликає не сам факт віялових відключень, більшість людей сприймає це з розумінням, а те, що частину будинків періодично відключають, а інші – ні.

На початку допису я вже згадував, що енергетики досить швидко відновили живлення певних об’єктів (критична інфраструктура). Ці об’єкти живляться від трансформаторів, до яких також  під’єднана певна кількість абонентів. Під час віялових відключень критична інфраструктура не знеструмлюється. Відповідно, напруга залишається і в будинках жителів, яким поталанило  живитись від тієї ж лінії. Інші жителі, на лініях до будинків яких не має об’єктів критичної інфраструктури – підпадають під відключення. Тут немає злого наміру, або розділення жителів району на тих, кому можна вимикати світло, а кому ні.

Такі алгоритми відключень пов’язані з особливістю побудови та роботи енергосистеми. Вона структурована не категоріями районів чи вулиць, а категоріями ліній і трансформаторних підстанцій. Два будинки, що знаходяться поряд, можуть живитись від різних трансформаторів. І навпаки – об’єкти, розташовані далеко один від одного, можуть отримувати електричну напругу від одного трансформатора.

Всі ми врахували досвід цього масового відключення. Наразі, органи місцевого самоврядування та органи виконавчої влади готуються до можливих повторних обстрілів енергетичної інфраструктури.

Прошу і вас бути готовими:

  • створіть запас технічної та питної води, консервованих та фасованих продуктів харчування, готових до вживання;
  • зарядіть ліхтарики та подбайте про запас джерела енергії до них;
  • тримайте зарядженим повербанк;
  • якщо маєте хронічні хвороби, котрі потребують постійного прийому медикаментів – створіть їх невеликий запас;
  • дізнайтесь у представників місцевої влади адресу найближчого до вас Пункту незламності (місця, де можна буде зарядити телефон, випити чаю та зігрітися за потреби);
  • на випадок відсутності зв’язку – домовтеся про зустріч з потрібними вам людьми у заздалегідь визначених місцях та обумовлений час;
  • запасіться теплими речами та взуттям.

Ми всі повинні підтримувати одне одного, та продовжувати боротьбу. Кожен з нас має свій фронт. Все буде добре, все буде Україна!»

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×