Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3114
3114

«Всі гості майже — це наші друзі»: у Нікополі під обстрілами продовжує працювати ресторан італійської кухні

У Нікополі під обстрілами продовжує працювати ресторан італійської кухні. Про цей заклад розповіли журналісти сайту «Суспільне», передає Nikopolnews.

У закладі після початку повномасштабного вторгнення власники залишили місто, а у штаті з 40 людей залишилися двоє.

468b6161198a0e40

Офіціант Валентин Насонов каже, що після того, як власники ресторану залишили місто, управляє закладом тепер він.

«Я завжди працював трошки більше ніж всі, більше відповідальності на мені. Навіть до війни було, що з мене більший попит. Ну так й вийшло що я головний тут», – говорить працівник закладу.

849c0431bc489e3b

Валентин говорить, працює у закладі сім років. Після 24 лютого у штаті з 40 людей залишилися двоє. Тому чоловіку довелося взяти на себе обов’язки офіціанта, бармена, піцайоло та кур’єра одночасно.

«Я відчував таку відповідальність, що повинен тут залишитись й працювати. Це наша країна, наше місто, чому ми повинні її комусь віддавати. Це моя робота, тут мої рідні, близькі, батьки, – розказує Валентин

6da079f60f46d65b

Наталія Магдалинова працює шеф-кухаркою. Каже, раніше була в холодному цеху, та коли всі поїхали, довелося опановувати інші процеси: готувати м’ясо, десерти та суші.

«Складно, потім ми вже навчились, звикли. Тобто, коли це все необхідно ти намагаєшся під це все підлаштовуватись», – говорить вона.

У Нікополі продовжує працювати ресторан італійської кухні: відео

«Всі гості майже — це наші друзі»: у Нікополі під обстрілами продовжує працювати ресторан італійської кухні

Заклад розташований в одному з районів, який російські війська найчастіше обстрілюють з артилерії, розповідає Валентин. Минулого року уламки снарядів побили фасад будівлі, а останній обстріл був тиждень тому.

«В цей раз не зачепило, а тоді там: вікна, фасад, таке було. Ну ще й дах пошкоджений. Але тут дуже чутно всі вильоти, прильоти: все тут як на долоні», – говорить працівник закладу.

Через постійну загрозу обстрілів армії РФ зменшилась й кількість відвідувачів, каже Валентин.

«Це різна робота: до та після початку війни. Було більше гостей, зараз це зовсім інше. Всі гості майже — це наші друзі наші, вже знайомі наші», – каже він.

Попри труднощі, каже чоловік, навчились справлятися з усіма завданнями. А після перемоги мають плани для розвитку закладу.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×