Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
24490
24490

Як у Нікополі виглядає новий берег Дніпра, що раніше був дном Каховського водосховища (відео)

Як у Нікополі виглядає новий берег Дніпра, що раніше був дном Каховського водосховища (відео)

Місцеві мешканці показали, як ку Нікополі виглядає новий берег Дніпра, що раніше був дном Каховського водосховища. За їх словами, зараз Дніпро вже не такий, яким був до затоплення. Відео оприлюднене у Тік-тоці користувачем taladnodosyt, передає Nikopolnews. Воно було записане 9 липня, через місяць і три дні після підриву Каховської дамби і ГЕС.

На відео двоє чоловіків йдуть по колишньому дну Каховського водосховища. Вони прямують до нового берега Дніпра. Під ногами у них пісок, який поступово вкривається рослинністю. Зокрема, мандрівники побачили паростки тополь. Також є трава. Це район Новопавлівки.

Паростки тополь на колишньому дні Каховського водосховища

Паростки тополь на колишньому дні Каховського водосховища

Один із чоловіків каже, що тут він збирав раків і ловив рибу. Було багато бичка. Тепер все – уже немає нічого. Лише самотньо лежать непотрібні рибальські сітки.

Другий чоловік – Іван Гаврилович, ще застав плавні. І тепер отримав можливість знову ходити там, де бігав у далекому дитинстві. За його словами, нове русло Дніпра не таке, як було раніше. Річка 70 років тому була дуже широкою, з могутньою течією. Перепливати її було дуже тяжко. Той Дніпро фактично перестав існувати.

До річки веде пляжик, а біля самого русла болотиста місцевість – ступати по ній небезпечно, можна провалитися. Біля Дніпра – кручі. На березі – ракушки і молоді будяки.

Автор відео показує, як виглядає новий Дніпро. За його словами, тут вже почали з’являтися браконьєри.

Як у Нікополі виглядає новий берег Дніпра: відео

Як у Нікополі виглядає новий берег Дніпра, що раніше був дном Каховського водосховища (відео)Як у Нікополі виглядає новий берег Дніпра, що раніше був дном Каховського водосховища (відео)

Нагадаємо, у Нікополі і районі, згідно із розпорядженням РВА, заборонено виходити на прибережну зону. Не варто забувати, що в Енергодарі і його околицях знаходяться російській війська і постійно ведуть обстріли Нікопольщини.

Раніше ми писали:

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу