Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1265
1265

Ворог застосовує тактику подвійних обстрілів Нікополя і району – Євген Євтушенко

Ворог застосовує тактику подвійних обстрілів Нікополя і району – Євген Євтушенко

Про терористичну тактику ворожих обстрілів Нікополя і району, про кількість загиблих і постраждалих мирних мешканців, про масштаби руйнувань на Нікопольщині станом на 13 травня 2023 року розповів начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко в інтерв’ю телеканалу Інтер в рамках телемарафону “Єдині новини”, передає Nikopolnews.

Зазначимо, що сьогодні пішов одинадцятий місяць, як ворог регулярно обстрілює Нікопольщину. Вперше росіяни накрили «Градами» Нікополь 12 липня 2022 року.

Зараз, після деякого затишшя, певного відносного спокою, окупанти знову почали агресивно атакувати район. Збільшилася кількість постраждалих, є загиблі люди, і нові руйнування щодня. Переважно це денні обстріли.

Прчому ворог застосовує тактику подвійних обстрілів – коли після першого обстрілу вичікує десь 30 хвилин і б’є у той же квадрат, розраховуючи на те, що там будуть рятувальники, поліція, медики…Тобто він навмисне цілиться по людям, які надають допомогу. І іншого слова, ніж тероризм, я не доберу, – розповів Євтушенко

Відповідаючи на уточнююче питання журналіста, він додав, що усі служби все одно виїжджають одразу на місця обстрілів, адже потрібно рятували постраждалих і усувати наслідки атак. Також, за словами начальника РВА, мешканці допомагають одне одному. І нерідко буває, що до лікарні відвозять постраждалого сусіди, не чекаючи на «швидку».

Євген Євтушенко розповів, що за 10 місяців обстрілів на Нікопольщини загинули 44 людини, а 210 отримали поранення. Це виключно цивільні люди, які не мають жодного відношення до військової сфери. Зруйновано або пошкоджено близько 1000 багатоповерхівок і більше 2000 приватних будинків. Суттєві руйнування у інфраструктурі: понівечено школи, садочки, лікарні. Нікопольський район дуже розраховує на програму єВідновлення, адже самотужки людям відновити своє житло буде дуже важко фінансово.

Детальніше про ситуацію на Нікопольщині станом на 13 травня, дивіться у відео нижче.

Ворог застосовує тактику подвійних обстрілів Нікополя – і це тероризм

Євген Євтушенко про ситуацію у Нікополі і районі станом на 13 травняЄвген Євтушенко про ситуацію у Нікополі і районі станом на 13 травня

Ще новини Нікополя і району: Євген Євтушенко провів нараду з керівниками громад Нікопольщини: подробиці

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×