Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
3400
3400

Окупанти звозять на ЗАЕС свій персонал, а в школи Енергодара кличуть вчителів з росії

Окупанти звозять на ЗАЕС власний персонал, а в школи Енергодара кличуть вчителів з росії

Окупанти звозять на ЗАЕС власний персонал. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Nikopolnews.

Російські окупанти завозять на захоплену Запорізьку АЕС власних працівників з «Росенергоатому», оскільки українські фахівці відмовляються співпрацювати з ними. За планом росіян, усі незгодні робітники станції мають залишити місто Енергодар, – йдеться у повідомленні Центру національного спротиву.

Як зазначається, не допомагають окупантам навіть пропозиції у формі підвищених зарплат і оплачуваного відпочинку в Кирилівці або Криму. Тож окупанти до кінця місяця планують сформувати новий штатний розпис станції.

«Зауважимо, що така ситуація в окупантів і в інших галузях. Так, не йдуть на співпрацю та не оформлюють нові трудові договори працівники ДСНС. Захоплену залізницю обслуговують працівники Кримського залізниці, адже місцеві здебільшого відмовились», – заявляють у Центрі.

Щоб мотивувати росіян переїздити на окуповану територію України, «переселенцям» виплачують премію – 8,5 тисячі рублів. Для забезпечення житлом росіяни проводять інвентаризацію в окупованих містах із подальшим розселенням у квартирах тих, хто залишив місто.

Проблеми з кадрами у окупантів в Енергодарі у сфері освіти

Окупанти звозять на ЗАЕС свій персонал, а в школи Енергодара кличуть вчителів з росії

В Енергодарі окупанти заявили про те, що з 1 вересня мають намір почати новий навчальний рік по російським програмам. Водночас очевидно, що загарбники відчувають великий кадровий дефіцит і реалізувати свої наміри їм буде дуже важко, повідомляє міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

За його словами, так званою окупаційною військово-цивільною адміністрацію вже неодноразово оголошувався набір вчителів серед місцевих освітян. Але бажаючих прийняти пропозицію рашистів майже не  виявилося.

Тож в Енергодар мають намір завозити вчителів з Криму та рф.

Та ми радимо їм не квапитися з пакуванням чемоданів, бо прийдеться дуже швидко іх збирати в зворотньому напрямку. Адже  є велика і дуже очікувана вірогідність, що новий навчальний рік Енергодар розпочне під українськими прапорами,  в звільненому від окупантів місті, – зазначив мер Енергодара.

В Енергодарі окупанти викрали 11 співробітників ЗАЕС

«Ми готуємось до наступу і чекаємо на наказ» — тероборона Енергодара звернулася до містян

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу