Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
2061
2061

Орки продовжують тактику випаленої землі – Вілкул розповів про події на Криворізькому напрямку фронту

Орки продовжують тактику випаленої землі – Вілкул розповів про події на Криворізькому напрямку фронту

Ракетні обстріли міста, масовані обстріли з артилерії, тактика випаленої землі. Про події на Криворізькому напрямку фронту розповів начальник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул, передає Nikopolnews.

За словами Олександра Вілкула, тиждень, що минув, був дуже напруженим як в цілому по Криворізькому напрямку, так і для Кривого Рогу.

Двічі протягом тижня Кривий Ріг піддавався ракетним ударам. У середу на територію одного з промислових підприємств були прильоти трьох крилатих ракет. Були руйнування, але обійшлося без жертв.

28 травня після 20.00 ворог вдарив кількома ракетами з території одного з промислових підприємств промзони Кривого Рогу. Завод практично знищений. Всю ніч і ранок підрозділи рятувальників ліквідували пожежу та інші наслідки.

Слава Богу, також обійшлося без жертв, на даний момент це вже точно. Всі завали розібрані, – запевнив Вілкул.

Ворог продовжує вести обстріл по всій лінії зіткнення. При цьому окупанти застосовують всі види ракетних систем залпового вогню, ствольну артилерію, танки, міномети і бойову авіацію. Продовжують застосовувати і заборонені Женевською конвенцією касетні, фосфорні боєприпаси. Під удари потрапляють мирні населені пункти.

29 травня ворог вів обстріл в районі населених пунктів Трудолюбівка, Мала Шестірня, Добрянка, Князівка, Токарєво. Була тричі обстріляна Зеленодольска громада. Постраждалих немає.

Протягом тижня також були обстріляні Мар’янське, Кошове, околиці Апостолове, Велика і Мала Костромка, Нововоронцовка, Осокорівка, Новоолександрівка та інші населені пункти. В результаті обстрілу, в тому числі, пошкоджені дитячий садок, церква, житлові будинки.

Орки просто продовжують тактику випаленої землі, – констатував начальник військової адміністрації Кривого Рогу.

На жаль, є поранені серед мирних жителів.

У той же час, за словами Вілкула, ситуація на криворізькому напрямку фронту залишається хоч і напруженою, але стабільною і контрольованою. Збройні Сили проявляють справжню мужність і героїзм та успішно виконують поставлені бойові розпорядження.

Була проведена успішна контратака на півдні від Кривого Рогу. Знищено 63 окупанта і 19 одиниць ворожої техніки, в тому числі сучасні танки Т-72, реактивна система залпового вогню «Град», артилерія, вертольоти і один літак СУ-35.

Продовжуємо серйозне зміцнення наших позицій на всіх лініях оборони і допомогу нашим частинам з матеріально-технічним забезпеченням, – запевнив Олександр Вілкул.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×