Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
345
345

«Пам’ятаю перший виїзд на приліт»: газовик з Нікопольщини відновлює пошкоджені ворогом мережі

«Пам’ятаю перший виїзд на приліт»: газовик з Нікопольщини відновлює пошкоджені ворогом мережі

Газовик з Нікопольщини – ще один герой рубрики Дніпро ОВА «Творці перемоги». Чоловік разом зі своєю бригадою відновлює відновлює пошкоджені ворогом мережі, передає Nikopolnews.

Якщо ворожий обстріл – це значить, що в нього і його бригади знову додасться роботи. Зона відповідальності майстра Дніпропетровськгазу Сергія – газові мережі і все, що з ними пов’язане. «Поле бою» – прифронтові Нікопольський і Криворізький райони. Він скромний і відданий своїй «хранитель» критичної інфраструктури.

Сергій працює в Нікопольському відділенні газорозподільної компанії вже понад чверть століття. Нині – майстер групи експлуатації мереж. Керує бригадою. У її складі зварювальник, два слюсарі і водій. Займаються ремонтом і будівництвом газопроводів, реконструкцією мереж. Під час повномасштабного вторгнення до буденних виїздів додалося відновлення пошкодженої агресором інфраструктури.

Газовик з Нікопольщини у своїй команді вже 25 років

Газовик з Нікопольщини у рубриці "Творці перемоги"

Газовик з Нікопольщини у рубриці “Творці перемоги”

Чоловік зізнається, що пишається своєю командою. Каже, справжній «бойовий екіпаж». Працюють у прифронтових районах області.

«Робота складна для усіх нас. Перед кожним виїздом на об’єкт запитую у хлопців – чи готові вони їхати? Ще ніхто не відмовлявся. Залишатимемося на своєму місці до нашої перемоги», – запевняє Сергій

За словами майстра, бували випадки, коли під час роботи на об’єкті починалися раптові обстріли. Доводилося перечікувати небезпеку, а потім повертатися до праці.

Відновлюють інфраструктуру у тандемі з енергетиками, рятувальниками, співробітниками водоканалу.

«Ми по своїй частині. Десь замінюємо, десь підварюємо, десь ізоляцію нову робимо. Повертаємо газопостачання цілим населеним пунктам», – розповів Сергій

Додає, що вже звик до військових реалій. Але пам’ятає перший виїзд на ліквідацію пошкоджень через обстріли. Був серйозний «приліт». Будинки понівечені і газопровід. Після такого було багато.

«Пам’ятаю перший виїзд на приліт»: газовик з Нікопольщини відновлює пошкоджені ворогом мережі

«Згадую, як ми працювали поряд із сильно понівеченою домівкою – пряме попадання. Зустріли розгубленого й шокованого господаря. Тоді заспокоїли його. Пообіцяли, що як тільки він відбудує оселю, ми приїдемо і відновимо йому газопостачання. Вже через місяць або два чоловік сам зателефонував і нас запросив», – розповів газовик

Він каже, що зараз дуже змінилося ставлення людей. Ті, хто відновлює критично важливе, тепер супергерої.

«З великою радістю зустрічають. Адже бачать енергетика – розуміють, що буде світло. Бачать газовиків – розуміють, що буде тепло», – сказав Сергій

Чоловік чекає на перемогу. Вже вирішив, що тоді обов’язково поїде на риболовлю.

«Пам’ятаю перший виїзд на приліт»: газовик з Нікопольщини відновлює пошкоджені ворогом мережі

«Творці перемоги» – рубрика Дніпропетровської обласної військової адміністрації. Вона – про людей, які наближають нашу перемогу. Кожен – на своєму фронті.

Додає, що зараз дуже змінилося ставлення людей. Ті, хто відновлює критично важливе, тепер супергерої.

Інші новини Нікопольщини:

Читайте також:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×