Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2082
2082

Перейменування вулиць у Нікополі: обговорили 27 нових назв, серед пропозицій – перейменувати місто

Перейменування вулиць у Нікополі: обговорили 27 нових назв, серед пропозицій - перейменувати місто

 Процедура перейменування вулиць у Нікополі та інших об’єктів триває. Оприлюднено звіт про громадські обговорення ще 27 нових назв. Інформація з’явилася на сайті Нікопольської міської ради, передає Nikopolnews.

Громадські обговорення тривала з 23 листопада до 23 грудня поточного року.

Організатор громадського обговорення – управління містобудування та архітектури.

Які нові назви вулиць у Нікополі обговорювали

Обговорювали 27 нових назв. А саме:

  • вулиця Академіка Павлова – вулиця Дмитра Ільченка
  • вулиця Брестська – вулиця Бахмутська
  • вулиця Ватутіна – вулиця Левка Лук’яненка
  • провулок Волзький – провулок Дністровський
  • вулиця Володимира Бахірєва – вулиця Степана Руданського
  • вулиця Гагаріна – вулиця Петра Калнишевського
  • вулиця Грибоєдова – вулиця Юрія Тютюнника
  • вулиця Губкіна – вулиця Михайла Драгоманова
  • провулок Донський – провулок Дунайський
  • вулиця Єрмака – вулиця Синевирна
  • вулиця Жигулівська – вулиця Січеславська
  • вулиця Загородня – вулиця Заміська
  • вулиця Казанцева – вулиця Миколи Гайдука
  • вулиця Кальсіна – вулиця Калуська
  • вулиця Кооперативна – вулиця Руслана Гуріна
  • вулиця Красуцького – вулиця Володимира Великого
  • вулиця Менделєєва – вулиця Академіків Скороходів
  • вулиця Мічуріна – вулиця Анатолія Лупиноса або вулиця Тетяни Яблонської
  • вулиця Можайського – вулиця Дачна
  • вулиця Нахімова – вулиця Ювілейна
  • вулиця Пожарського – вулиця Святопокровська
  • вулиця Пушкіна – вулиця Михайла Старицького
  • вулиця Серафимовича – вулиця Струмкова
  • провулок Спартаківський – провулок Вербовий
  • вулиця Станіславського – вулиця Степана Борозного або вулиця Захисників України
  • провулок Упорний – провулок Кодацький
  • вулиця Хохлова Костянтина – вулиця Гната Хоткевича

Хто взяв участь у обговоренні щодо перейменування вулиць у Нікополі

В обговоренні взяли участь жителі Нікопольської територіальної громади, депутати Нікопольської міської ради, посадові особи органу місцевого самоврядування.

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подавалися в письмовій формі із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи (найменування, місце знаходження – для юридичної особи), яка їх подає, протягом 30 днів з дати опублікування повідомлення про його проведення до управління містобудування та архітектури Нікопольської міської ради за адресою: 53200, м. Нікополь, вул. Електрометалургів, 17/1 та  у електронному вигляді на адресу електронної пошти: arhitectura_nikopol@ukr.net; nikopol-mrada.dp.gov.ua

Що пропонували учасники обговорень: серед пропозицій – перейменувати Нікополь

1.Пропозиція від Золотовської Марини Анатоліївни та мешканців (15 підписів) щодо перейменування вулиці Нахімова на вулицю Ювілейну.

2.Від Науменко Людмили Іванівни та мешканців вулиць Толстого, Чехова та Станіславського (27 підписів) надійшли пропозиції щодо перейменування вул. Станіславського на вул. Спортивна.

3.Від мешканців вул. Пожарського (голова квартального комітету №20 Фомін Леонід Дмитрович) та об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Газовик Н» (49 підписів) щодо перейменування вулиці Пожарського на вулицю Святопокровську, Покровську.

* Покровська-на честь міста Покров

*Святопокровська на честь Святого Покрова Божої Матері.

4. Від Бойко Дар’ї Ігорівни надійшли пропозиції назв вулиць на честь вихованців нікопольського футболу: Сергія Кирієнка, Миколи Кудрицького, Сергія Закарлюки та засновника дитячо-юнацького футболу у Нікополі в 50-70-х роках – Євгена Холодовського. Надано короткі біографічні довідки і обгрунтування району у якому може бути перейменована вулиця на честь кожного.

5.Від Данила Білошицького надійшла згода з обраними робочою групою варіантами та нові пропозиції щодо наступних вулиць та провулків:

  • вул. Академіка Павлова на вул. Луїджі Гальвані або на вул. Омеляна Пріцака;
  • вул. Брестська на вул. Князя Вітовта;
  • вул. Ватутіна на вул. Левка Лук’яненка;
  • вул. Грибоєдова на вул. Євгена Плужника;
  • вул. Єрмака на вул. Тараса Трясила;
  • вул. Кооперативна на вул. Ісмаїла Гаспринського;
  • ул. Мічуріна на вул. Дмитра Бортнянського;
  • вул. Можайського на вул. Карпа Півтора-Кожуха;
  • вул. Нахімова на вул. Самійла Кішки;
  • вул. Пожарського на вул. Андрія Первозваного;
  • вул. Серафимовича на вул. Марка Безручка;
  • пров. Спартаківський на пров. Князя Ігоря.

6.Клопотання від Командира в/ч А4689 21 21ОМБр СВ ЗС України Народного героя України полковника Лобаса О.А. та від імені побратимів з 37 Окремого Мотопіхотного Батальйону щодо увічнення пам’яті побратима полеглого в бою за волю і незалежність України перейменуванням вулиці Первомайської (або іншої вулиці) у м. Нікополь Дніпропетровської області на честь штаб-сержанта Гуріна Руслана Івановича.

7.Колективне звернення військовослужбовця ЗС України, представника ініціативної групи Дорофєєвої Анни Володимирівни щодо перейменування вул. Першотравневої на честь кавалера Орденів «За мужність» ІІІ та ІІ ступеню (посмертно) Руслана Гуріна. (865 підписів)

8.Звернення Гуріна Олексія Руслановича, який приєднується до пропозиції увічнити пам’ять його батька – Гуріна Руслана Івановича перейменувавши на його честь одну з вулиць міста.

9.Звернення від доньки Гуріна Руслана Івановича Перетятько А.Р. щодо перейменування  однієї з вулиць міста на честь полеглого  в бою батька.

10.Звернення від командира В/ч А 0593 Камишенкова Романа Петровича щодо перейменування  однієї з вулиць міста на честь кавалера Орденів «За мужність» ІІІ та ІІ ступеню (посмертно) Руслана Гуріна.

11.Колективне звернення від колективу ТОВ «ВКФ Телерадіокомпанія «ТТ» (Терещенко В.І.) щодо перейменування вул. Першотравневої на честь Гуріна Руслана Івановича.

12.Звернення колективу ТОВ «БФ Експрес ЛТД» (директор ТОВ «БФ Експрес ЛТД» Віталій ШТОЛЕР) з пропозицією увічнити пам’ять кавалера Орденів «За мужність» ІІІ та ІІ ступеню (посмертно) Руслана Гуріна.

13.Звернення командира в/ч А4589 21 ОМБр СВ ЗС України Народного героя України полковника Лобаса О.А. щодо перейменування вулиці Першотравневої або вулиці Станіславського (або іншій вулиці у м. Нікополь) на честь полеглого в бою за волю і незалежність України легенди 37-го Окремого Мотопіхотного батальйону, штаб-сержанта Гуріна Руслана Івановича.

14.Звернення заступника командира в/ч пп В6266 2014-2017 рр., полковника у відставці Павла ІВКА щодо перейменування вулиці Першотравневої або Станіславського (або іншої вулиці) у м. Нікополь на честь полеглого в бою за волю і незалежність України штаб-сержанта Гуріна Руслана Івановича.

15.Звернення О/с 37 ОМПБ (27 підписів) щодо перейменування однієї з вулиць м. Нікополя на честь полеглого штаб-сержанта Гуріна Руслана Івановича.

16.Звернення від волонтерської спільноти м. Полтава (12 підписів) щодо перейменування однієї з вулиць м. Нікополя на честь полеглого штаб-сержанта Гуріна Руслана Івановича.

17.Звернення колективу міської бібліотеки м. Нікополя ( 4 підписи) у підтримку ініціативи перейменування вул. Першотравневої або однієї з вулиць м. Нікополя на честь полеглого штаб-сержанта Гуріна Руслана Івановича.

18.Звернення від волонтерів м. Київ (31 підпис) щодо перейменування однієї з вулиць м. Нікополя на честь полеглого штаб-сержанта Гуріна Руслана Івановича.

19.Звернення від волонтерської громади м. Запоріжжя (89 підписів) щодо перейменування однієї з вулиць м. Нікополя на честь полеглого штаб-сержанта Гуріна Руслана Івановича.

20.Звернення від волонтерської громади та небайдужих громадян м. Полтава (12 підписів) щодо перейменування однієї з вулиць м. Нікополя на честь полеглого штаб – сержанта Гуріна Руслана Івановича.

21. Колективне звернення нотаріусів Нікопольського районного нотаріального округа Дніпропетровської області щодо перейменування однієї з центральних вулиць міста, яка має прорадянську назву, на честь шанованої людини, мецената, громадського діяча, кавалера орденів «За мужність» Гуріна Руслана.

Друзі, партнери і колеги Гуріна Руслана Івановича  з болем усвідолмлюють, що місце поховання побратима знаходиться на окупованій Донеччині і увічнення його пам’яті – їх святий обов’язок, – йдеться у зверненні

22.Клопотання генерального директора ТОВ «ТРК» Кварц» Кравченка І.І. щодо перейменування однієї з центральних вулиць міста на честь мецената, громадського діяча, борця за волю і незалежність України, учасника бойових дій, колишнього військовослужбовця в/ч А0593, кавалера орденів «За мужність» ІІІ ступеня та ІІ ступеня (посмертно)- Руслана Івановича Гуріна.

23.Звернення підполковника Руденка Дмитра Георгійовича щодо перейменування вулиці Першотравневої (або іншої вулиці міста) на честь полеглого в бою на Донеччині, неодноразово нагородженого державними нагородами, ставшого на захист Батьківщини з перших днів російсько-української війни у складі підрозділу розвідки 37-го окремого мотопіхотного батальйону «Запоріжжя», людини з великої літери – штаб-сержанта Гуріна  Руслана Івановича.

24.Звернення командира в/ч А 0593 (2006-2012) Володимира Карпенка з проханням увічнити пам’ять шанованої людини, колишнього військовослужбовця військової частин А 0593, учасника бойових дій Гуріна Руслана Івановича перейменувавши вул. Першотравневу або вул. Станіславського (або іншу вулицю)  на його честь.

25.Звернення командувача повітряного командування «Захід» генерал-майора Бориса Генова щодо увічнення пам`яті Гуріна Руслана Івановича перейменуванням вулиці Першотравневої (або іншої вулиці міста)

26.Звернення старшого офіцера управління морально-психологічного забезпечення Командування Повітряних Сил ЗСУ підполковника Пєскова Вячеслава Анатолійовича (особисто та від імені військовослужбовців військової частини А 0593) щодо перейменування вулиці Першотравневої (або іншої вулиці міста) на честь Гуріна Руслана Івановича.

 

Загальна кількість підписів за перейменування вул. Першотравневої, вул. Станіславського (або іншої вулиці) на честь Гуріна Руслана Івановича складає 1020. Деякі звернення від цілих колективів.

 

 

27.Від квартального комітету №26 (Голова – Янкес Оксана) пропозиція щодо перейменування вул. Кооперативної на вул. Ярмаркова (4 підписи).

28.Від кандидата філософських наук, доцента НЕУ, громадської діячки, співавтора культурологічного проекту «Львів-Нікополь: творча співдружність» Косих Антоніни Іванівни надійшла пропозиція щодо перейменування вул. Брестської на вул. Сергія Кустова. Сергій Павлович Кустов Народний артист України, член спілки письменників України. Працював актором Першого академічного театру для дітей та юнацтва у м. Львів. Десять останніх років свого життя присвятив дослідженню історичної та культурної спадщини Нікопольщини в рамках реалізації культурологічного проекту «Львів-Нікополь: творча співдружність».

29.Від Павла Адамовського (мешканця вулиці Шевченка) надійшли наступні пропозиції:

  • вул. Академіка Павлова – вул. Омеляна Пріцака
  • вул. Брестська – вул. Князя Вітовта
  • вул. Ватутіна – вул. Левка Лук’яненка
  • вул. Володимира Бахірєва – вул. Гетьмана Стефана Куницького
  • вул. Грибоєдова – вул. Аскольда
  • вул. Губкіна – вул. Лук’яна Чорнинського
  • вул. Єрмака – вул. Тараса Трясила
  • вул. Жигулівська – вул. Січеславська
  • вул. Загородня – вул. Івана Свирговського
  • вул. Казанцева – вул. Петра Дяченка
  • вул. Кооперативна – вул. Пилипа Коновала
  • вул. Красуцького – вул. Володимира Великого
  • вул. Менделєєва – вул. Академіка Скорохода
  • вул. Мічуріна – вул. Дмитра Бортнянського
  • вул. Можайського – вул. Карпа Півтора-Кожуха
  • вул. Нахімова – вул. Самійла Кішки
  • вул. Пожарського – вул. Святого Андрія Первозваного
  • вул. Пушкіна – вул. Михайла Старицького
  • вул. Серафимовича – вул. Олексія Алмазова
  • вул. Станіславського – вул. Захисників України
  • вул. Хохлова – вул. Гната Хоткевича
  • пров. Волзький – пров. Дністерський

30. Пропозиції від Даниїла Василинюка (мешканця вул.Вернадського) пропозиції щодо перейменування вулиць:

  • вул. Академіка Павлова – вул. Ореста Субтельного
  • вул. Брестська – вул. Ігоря Ольговича. Святий князь
  • вул. Ватутіна – вул. Левка Лук’яненка
  • вул. Володимира Бахірєва – вул. Стефана Куницького
  • вул. Грибоєдова – вул. Пилипа Коновала
  • вул. Губкіна – вул. Князя Аскольда
  • вул. Єрмака – вул. Івана Полтавця-Остряниці
  • вул. Жигулівська – вул. Павла Тетері
  • вул. Загородня – вул. Романа Дашкевича
  • вул. Казанцева – вул. Петра Дяченка
  • вул. Кооперативна – вул. Ніни Матвієнко
  • вул. Красуцького – вул. Володимира Великого
  • вул. Менделєєва – вул. Академіка Скорохода
  • вул. Мічуріна – вул. Семена Палія
  • вул. Можайського – вул. Карпа Півтора-Кожуха
  • вул. Нахімова – вул. Самійла Кішки
  • вул. Пожарського – вул. Василя Чучупаки
  • вул. Пушкіна – вул. Юрія Горліс-Горського
  • вул. Серафимовича – вул. Олексія Алмазова
  • вул. Станіславського – вул. Захисників України
  • вул. Хохлова – вул. Гната Хоткевича
  • пров. Волзький – пров. Костя Пестушки
  • вул. Донський – пров. Криштофа Кремпського
  • пров. Спартаківський – пров. Павла Бута

31.Пропозиції від Михайла Стефановича Чернявського (мешканця вулиці Шевченка):

  • вул. Академіка Павлова – вул. Ореста Субтельного
  • вул. Брестська – вул. Князя Вітовта або Вітовта Великого
  • вул. Володимира Бахірєва – вул. Владислава Ягайла
  • вул. Гагаріна – вул. Петра Калнишевського
  • вул. Грибоєдова – вул. Гетьмана Стефана Куницького
  • вул. Губкіна – вул. Михайла Драгоманова
  • вул. Єрмака – вул. Івана Полтавця-Остряниці
  • вул. Жигулівська – вул. Павла Тетері
  • вул. Загородня – вул. Тараса Трясила
  • вул. Казанцева – вул. Михайла Ханенка
  • вул. Кооперативна – вул. Івана Скоропадського
  • вул. Красуцького – вул. Володимира Великого
  • вул. Менделєєва – вул. Академіків Скороходів
  • вул. Мічуріна – вул. Отамана Чучупаки
  • вул. Можайського – вул. Карпа Півтора-Кожуха
  • вул. Нахімова – вул. Самійла Кішки
  • вул. Пожарського – вул. Павла Бута
  • вул. Пушкіна – вул. Михайла Старицького
  • вул. Серафимовича – вул. Марка Безручка
  • вул. Станіславського – вул. Захисників України
  • вул. Хохлова – вул. Всеволода Петріва
  • пров. Волзький – пров. Князя Аскольда
  • вул. Донський – пров. Остафія Дашкевича
  • пров. Спартаківський – пров. Князя Ігоря Ольговича

33.Звернення від Степана Аврамського (мешканця вулиці Федора Лутая) щодо перейменування вулиць міста на честь видатних князів, діячів Гетьманщини та ОУН, а саме:

  • вул. Академіка Павлова – вул. Олекси Алмазова
  • вул. Брестська – вул. Вітовта Великого
  • вул. Володимира Бахірєва – вул. Князя Аскольда
  • вул. Гагаріна – вул. Петра Калнишевського
  • вул. Грибоєдова – вул. Олександра Олеся
  • вул. Губкіна – вул. Кості Пестушка
  • вул. Єрмака – вул. Тараса Трясила
  • вул. Жигулівська – вул. Остафія Дашковича
  • вул. Загородня – вул. Самійла Кішки
  • вул. Казанцева – вул. Григорія Лободи
  • вул. Кооперативна – вул. Якова Острянина
  • вул. Красуцького – вул. Володимира Великого
  • вул. Менделєєва – вул. Академіків Скороходів
  • вул. Мічуріна – вул. Василя Чучупаки
  • вул. Можайського – вул. Карпа Півтора-Кожуха
  • вул. Нахімова – вул. Стефана Куницького
  • вул. Пожарського – вул. Михайла Ханенка
  • вул. Пушкіна – вул. Андрія Мельника
  • вул. Серафимовича – вул. Марка Безручка
  • вул. Станіславського – вул. Захисників України
  • вул. Хохлова – вул. Романа Сушка
  • пров. Волзький – пров. Князя Аскольда
  • вул. Донський – пров. Князя Ігоря Ольговича
  • пров. Спартаківський – пров. Филона Джалалія

34.Звернення мешканців вул. Макаренка (8 підписів) щодо переймену-вання вул. Макаренка на вул. Спортивну

35.Від Ольги Москальчук та її чоловіка надійшла вдячність за вшанування героїв України різних періодів історії. І пропозиція перейменувати Нікополь.

«Чудова робота – фантастичні назви в місті Нікополь  враховуючи реалії. Вам особисто бажаю… продовжувати в тому ж дусі  у всіх сферах разом з Вашою командою і однодумцями  згідно  обов’язків  на посаді керівника. Ви молодці  – приклад для нашої центральної влади. Дякую! З такими назвами і не за горами перейменування міста – Микитин Ріг!»

Джерело фото: Телеграм-канал Фото Нікополя і Нікопольщини, автор nikopolis

Ще новини Нікополя: Першотравнева, Передовиків, Хлястикова: у Нікополі перейменують ще 11 вулиць і провулків – розпочалися обговорення

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×