Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1053
1053

Деякі підприємства Нікополя знизили випуск та реалізацію продукції до 70% під час війни

Деякі підприємства Нікополя знизили випуск та реалізацію продукції до 70% під час війни

Деякі підприємства Нікополя знизили випуск та реалізацію продукції до 70% від довоєнного рівня. Про це розповів, звітуючи перед громадою, міський голова Олександр Саюк, передає Nikopolnews.

Фінансова основа місцевого самоврядування – це бюджет. Саме за рахунок коштів бюджету здійснюється фінансування заходів, необхідних для забезпечення життєдіяльності територіальної громади, – підкреслив Олександр Саюк

Деякі підприємства Нікополя суттєво знизили виробництво

Мер нагадав, що у Нікополі три промислових бюджетоутворюючих підприємства. На жаль, через повномасштабну війну в Україні, частина з них знизила випуск та реалізацію продукції (до 70% від рівня до повномасштабної війни)

Як наслідок – призупинення виробництва, скорочення робочого часу, зменшення податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів.

За 2023 рік до бюджету міста надійшло власних доходів у сумі 861,9 млн. грн. Річні планові показники недовиконано на 96,3 млн. грн. У порівнянні з 2022р. обсяг власних доходів скоротився на 77,7 млн. грн.

Головними факторами, які вплинули на невиконання планових показників та скорочення надходжень стали:

  • робота підприємств в умовах постійних обстрілів та ускладнення логістики неповний робочий тиждень або їх повне закриття (зменшення ПДФО – 89 млн.грн.);
  • зарахування податку на доходи з грошового утримання військовослужбовців з 1 жовтня 2023 року в повному обсязі до державного бюджету (втрати – більш ніж 30 млн.грн.);
  • звільнення згідно діючого законодавства платників, які знаходяться на територіях активних бойових дій, від сплати податку на нерухоме майно та плати за землю (можливі втрати до 100 млн. грн.).

Разом втрати бюджету склали 219 млн.грн., але 49 млн. грн. місто отримало у якості компенсації втрат з державного бюджету.

Незважаючи на недостатній рівень наповнення дохідної частини, за рахунок економії бюджетних коштів, в тому числі неперерахування коштів реверсної дотації та розподілу вільного залишку, що утворився на початок 2023 року, вдалося забезпечити фінансовим ресурсом виконання заходів всіх цільових програм, – повідомив Олександр Саюк

Ще новини Нікополя: Яка ситуація з водою у Нікополі, чого очікувати містянам

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×