Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1869
1869

Яка ситуація з водою у Нікополі, чого очікувати містянам

Яка ситуація з водою у Нікополі, чого очікувати містянам

Яка ситуація з водою у Нікополі, чого очікувати містянам, що робиться для того, аби мешканці були з водопостачанням, розповів міський голова Олександр Саюк під час пресконференції 30 січня, а також, звітуючи про роботу у 2023 році, передає Nikopolnews.

Як впоралися з серйозним викликом влітку

Міський голова нагадав, що серйозним викликом для Нікополя у минулому році стало знищення Каховського водосховища і повне зникнення централізованого водопостачання у частинах районів Нікополя на 1,5 місяці, а у деяких районах – часткове зникнення.

Саюк у своєму звіті розповів, що у червні і липні 2023 року тривали роботи з будівництва нового водозабору з русла Дніпра. Ситуація ускладнювалася постійними ворожими обстрілами, що не дозволяло швидко забезпечити нікопольців водою.

У цей період у місті було розгорнуто 37 пунктів видачі води, де нікопольці отримували близько 1300 кубічних метрі води щоденно. Для її підвозу було залучено 40 одиниць спеціалізованої і пристосованої техніки. У тому числі з інших громад, а саме: Київ, Кропивницький, Хмельницький, Рівне, Кам’янське, Рівне, Тульчин, Балта, Ільїнці, Ладижин, село Крупець Рівненської області, селище міського типу Віньківці Хмельницької області, село Біле Тернопільської області. А також техніку і водіїв надавали підрозділи ДСНС з усієї України.

Олександр Саюк подякував усім їм, а також Дніпропетровській ОВА, за допомогу. За його словами, на паливо, харчування і проживання помічників було витрачено з бюджету міста понад 2,6 млн гривень.

Силами благодійних організацій у Нікополі було організовано пункти видачі питної артезіанської води. Станом на зараз їх 26. Мешканці Нікополя отримали 11 786 000 літрів такої води у 2023 році.

Також було відкрито 14 пунктів видачі питної бутильованої води для пенсіонерів та пільгових категоріям містян. Людям, які були не здатні самостійно приходити за водою, організовували доставку до місця проживання. Всього було видано 832 152 бутилі.

Яка ситуація з водою у Нікополі

Розуміючи, що попереду зима, і в результаті надзвичайних ситуацій вода знову може зникнути, було пробурено свердловини для забезпечення нікопольців технічною водою, – розповів мер

Станом на зараз свердловин у Нікополі 34. Їх буріння, за словами мера, продовжується. Місто працює над тим, щоб обладнати їх системами доочистки.

Саме зараз у нас є домовленості з декількома фондами, які будуть проводити цю роботу. Конкретних термінів немає. Якщо не буде допомоги фондів, ми будемо вирішувати питання самостійно, – запевнив мер

За його словами, тих 34 свердловин, які вже є, вистачить, аби у крайньому випадку мінімально забезпечити місто технічною водою.

Новий магістральний водогін для Нікопольщини

Олександр Саюк нагадав, що силами держави було розпочато будівництво нового магістрального водогону для Нікопольщини і Криворіжжя аби в майбутньому мати стабільну подачу води в нових умовах водозабору. Станом на зараз роботи продовжуються і проходять у складних умовах через постійні обстріли.

На жаль, у мене немає інформації про якісь конкретні терміни, але роботи тривають, і ми розраховуємо, що це буде якнайшвидше, – сказав мер Нікополя

Нагадаємо, мешканців Нікополя просять постійно тримати вдома мінімум триденний запас води н випадок надзвичайних ситуацій, а також регулярно сплачувати послуги водопостачання.

Відео пресконференції і звіту мера оприлюднені у Телеграм-каналі Доброго вечора, ми з Нікополя.

Раніше ми повідомляли: Це неймовірно: у Нікополі під обстрілами люди виготовили і передали на фронт 30000 необхідних речей

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×