Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
139
139

Як у Марганці працюють очисні станції для питної води (відео)

Як у Марганці працюють очисні станції для питної води (відео)

Як у Марганці працюють очисні станції для питної води, розповіли журналісти сайту «Суспільне». Повідомляє Nikopolnews.

Зараз у місті працюють 10 очисних станцій для води за графіком з 7:00 до 19:00. Як розповідає начальник насосно-фільтрувальної станції Сергій Хникін, після підриву окупантами Каховської ГЕС через резервне водосховище фахівці змогли подавати людям лише технічну воду. Але зараз, за допомогою вищезгаданих станцій, покривають потребу в питній у більшій частині міста.

Як у Марганці працюють очисні станції для питної води: відео

Декілька разів на тиждень, за питною водою до очисної станції приходить пан Микола. Набрану воду він використовує для приготування їжі. Чоловік говорить, що вода добра.

Поряд з очисною станцією живе і Антон Кононенко. Він набирає воду собі й сусідам похилого віку.

«Я набираю 18-28 літрів, я думаю десь на тиждень вистачає 30 літрів, якщо готувати їжу, пити чай. Ну ви ж розумієте, хтось може й 3 літри в день випити», каже він.

Зараз з крану у чоловіка тече технічна вода. До встановлення очисних станцій він брав воду зі свердловин.

«Вистояти в черзі за водою може для когось це вже проблема, але якщо взяти й так подумати й ті території окуповані, де взагалі води немає й вони нікому не потрібні —я думаю краще вистояти за водою, де вона є», говорить Антоy

085f6f06a86f0512

Начальник насосно-фільтрувальної станції Сергій Хникін розповів, як працюють 10 очисних станцій для води. Вода подається на станцію зі свердловини, яку пробурили минулого року. Потім вона зберігається у спеціальній ємності.

«Далі подається на саму станцію очистки. Проходе первинне фільтрування. Далі через систему осмосу вона повністю очищується, збирається у ємність питної води чистої, а далі перед подачею користувачам — проходять обробку, дезинфекцію озоном», розповів Сергій Хникін

Станція очистки обробляє 700 літрів води за годину. Кожного дня, на одну локацію в середньому подається 5 кубів.

0882907ffda02a4b

Загалом у громадах Нікопольського та Криворізького районів працюють 23 таких очисних станцій.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×